Delegaţie din Bulgaria la Universitatea din Craiova

0
98

În perioada 10-12 septembrie 2018, Universitatea din Craiova primeşte vizita partenerilor bulgari din proiectul regional Ro-Bg „O şansă pentru dezvoltare”, în care Universitatea românească este lider. Vizita de studiu este organizată de Regional Development of Foundation, unul dintre cei doi parteneri din proiect, şi are ca scop evidenţierea potenţialului economic al zonei transfrontaliere în partea românească a Dunării, precum şi prezentarea oportunităţilor de angajare în zona Craiovei.

Pe 10 septembrie, membrii grupului-ţintă din regiunea Vidinului au beneficiat, în cadrul Universităţii din Craiova, de un curs legat de dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi realizarea unui plan de afaceri. Astăzi, 11 septembrie, grupul va vizita compania Ford şi Centrul Regional de Meteorologie Oltenia (Serviciul de prognoză a vremii), iar pe 12 septembrie va vizita firma Arhi Design.

Potrivit unui comunicat de presă al Universităţii din Craiova, “proiectul este în al doilea an de desfăşurare şi vizează creșterea capacității de angajare a absolvenților prin dezvoltarea abilităților profesionale și asigurarea unei mai bune comunicări între angajatori și persoanele care caută un loc de muncă în județele Dolj, Vidin și Veliko Tarnovo”. Prioritatea este includerea pe piața muncii a studenților și a absolvenților de învățământ superior din regiunea de implementare a proiectului.