Viceprimarul comunei Botoşeşti-Paia, găsit incompatibil de ANI

0
140

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, ieri, că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Alexandru Purcaru, viceprimar al Comunei Botoşeşti-Paia, judeţul Dolj, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Potrivit comunicatului ANI, viceprimarul Alexandru Purcaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2013 – 11 aprilie 2014, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar al Comunei Botoşeşti-Paia, şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale „Eufrosina Popescu”, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora  „Funcţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcţia de […] membru al consiliului de administraţie […] la instituţiile publice”.

Reprezentanţii ANI mai spun că persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, iar viceprimarul comunei Botoşeşti-Paia nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.