Peste 20 de taximetrişti amendaţi de poliţişti într-o zi

0
77

În cadrul unei razii desfăşurate marţi, de poliţiştii Biroului Rutier Craiova, pe principalele artere de circulaţie din municipiu, oamenii legii au sancţionat 22 de taximetrişti care au fost prinşi încălcând legea. Pentru doi dintre ei s-a luat şi măsura reţinerii permiselor de conducere.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei marţi, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au organizat în municipiul Craiova, o acţiune având ca scop principal verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane în regim taxi. Asta ca urmare a deselor reclamaţii primite la adresa taximetriştilor din municipiu. Nu mai puţin de 22 de conducători de taxiuri au fost prinşi de poliţişti încălcând legislaţia rutieră, motiv pentru care au fost amendaţi, pentru doi dintre ei fiind luată şi măsura complementară a reţinerii permiselor de conducere pentru 30 de zile. „În cadrul acţiunii au fost constatate 46 abateri de natură contravenţională de la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amezi ce depăşesc suma de 6.000 lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate unor conducători auto ce desfăşoară activitatea de taximetrie pentru încălcări ale legislaţiei rutiere. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 2 permise de conducere”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În cadrul acţiunii, poliţiştii de la Rutieră l-au surprins pe Gabriel Ruja, de 39 de ani, din Craiova, în timp ce, la volanul unui autoturism Renault destinat transportului de persoane în regim taxi, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau regulamentar strada Fraţii Goleşti din municipiu. „Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 360 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice”, a mai declarat inspector principal Alin Apostol.