C&S testează CS în amicale

0
79

Tandemul Cârţu-Săndoi a verificat lotul aflat la dispoziţie şi în amicalul cu Podariul, scor 3-2

CS Universitatea a câştigat şi al doilea amical susţinut de la venirea tandemului de antrenori Sorin Cârţu- Emil Săndoi. După 2-1 cu OFK Belgrad (Liga I din Serbia), echipa din Bănie s-a impus cu 3-2 în jocul cu ACS Podari (Liga a III-a). Directorul tehnic al alb-albaştrilor a glumit la finalul disputei cu echipa din vecinătatea Băniei, spunând că echipa a mai acumulat 6 puncte după victoriile din amicale şi a ieşit din subsolul clasamentului. „Am mai luat 3 puncte, nu e rău. Cu 6 puncte din amicale şi cu două din clasament am ieşit din zona retrogradării” a declarat „Sorinaccio”. Contra Podariului, acesta a folosit jucătorii care au evoluat mai puţin în amicalul cu sârbii, dar şi juniori de la echipa-satelit a clubului. „Sunt în strategia noastră astfel de jocuri de pregătire, în ideea de a da meciuri în picioare şi celor care evoluează mai puţin. Şi asta vom face mereu, vom organiza meciuri amicale, cu echipe fie de C, fie de B“. În timp ce Cârţu a dirijat de pe margine echipa în amicalul cu Podariul, Emil Săndoi a condus antrenamentul de pe „Zoltan Crişan” cu ceilalţi componenţi ai lotului, titularii din jocul cu OFK Belgrad. Scorul l-a deschis Silviu Izvoranu, cu o lovitură de cap la un corner, a fost majorat de Sin, cu un lob peste portar după o lansare a aceluiaşi Izvoranu, iar Burlacu a făcut 3-0 în debutul părţii secunde, în urma unei combinaţii cu un alt junior nou-venit, Jurj. Iuga a ratat apoi o lovitură de pedeapsă, obţinută de Robert Petre, pentru ca oaspeţii să reducă din handicap pe final, după două şuturi de la distanţă expediate de Preda şi Segărceanu, care l-au învins pe tânărul portar Popescu.

Gângioveanu şi Târnăcop, la primul meci

În meciul cu Podariul a debutat pentru CSU şi ultimul jucător achiziţionat, Ionuţ Târnăcop, dar şi Cosmin Gângioveanu, care a fost reactivat după o pauză de 3 ani.

„Pe Târnăcop l-am legitimat pe ultima sută de metri, era liber. E un jucător polivalent, de zonă centrală, laterală, care ne poate ajuta. Suntem puţin descoperiţi acolo, având în vedere starea de pregătire a unora dintre băieţi, dar şi faptul că pot apărea probleme de cartonaşe de-a lungul campionatului. Problema lui Gângioveanu este mai specială, el este un talent al Craiovei, care s-a pierdut în ultimii ani, încercăm să-l redăm fotbalului. Depinde şi de el, va fi mult de muncă pentru că este în urmă cu pregătirea”.

Ajuns marţi în Bănie, Ionuţ Târnăcop a efectuat antrenamentul de dimineaţă, iar după-amiază a jucat contra Podariului. Fostul jucător al Clujului a jucat mijlocaş central şi a avut un şut în bară. „Abia am ajuns, aceasta este prima zi de antrenament. Sper să dau randamentul scontat, să ne îndeplinim obiectivul. Sunt din Turnu Măgurele, aşa că am venit mai aproape de casă. Mă simt bine în tricoul alb-albastru, mi s-a îndeplinit un vis. Colegii pe care i-am avut la Sportul mi-au vorbit de proiectul de aici, din Bănie. Sper ca împreună să facem treabă bună, să ridicăm cât mai sus echipa“ a spus Târnăcop.

Gângioveanu şi Târnăcop

Negocieri cu Bawab

Sorin Cârţu a declarat că se poartă negocieri cu un jucător de calitate şi se pare că acesta este fostul atacant al Mediaşului, iordanianul  . Acesta este liber de contract, după ce a evoluat 3 ani la Gaz Metan, marcând 21 de goluri. „Nu ştiu dacă vor mai veni alţi jucători. Avem o discuţie pentru un jucător de mare calitate şi să vedem dacă putem să-l aducem. Sârbii de la OFK pe care i-am remarcat nu vor veni. A fost totul prea în viteză şi nu poţi face nişte transferuri de tipul ăsta. Îi vom mai urmări pe fundaşul central Vasiljevic, este un jucător foarte interesant” a declarat Cârţu.

Directorul tehnic al Craiovei a remarcat şi câţiva dintre puştii de la echipa-satelit, care sunt însă prea cruzio pentru a debuta în Liga I. „I-am văzut şi pe copii la lucru şi pot spune că sunt nişte puşti buni, vor face cu noi pregătire în continuare. Cârstea, Iuga, Miculaiciuc, Manea sunt jucători care cred că vor spune ceva în fotbal“, a declarat „Sorinaccio”. Cât despre meciul cu Oţelul, echipă pe care a antrenat-o acum 10 ani, Sorin Cârţu a precizat: „Am antrenat Galaţiul, am luat-o de la -6 şi am dus-o în finala Cupei, implicit în cupele europene. A fost o perioadă frumoasă, un oraş în care m-am simţit foarte bine. N-am avut momente de plictiseală în zona respectivă. Sperăm să facem cele mai bune rezultate aici, dar înainte să ieşim din zona în care ne aflăm, pentru că ne dă frisoane. În primul rând trebuie să obţinem un rezultat pozitiv în meciul cu Oţelul”.

Thaer Bawab

Naicu: „Un test util, nu poţi oricând să joci cu Universitatea Craiova”

La ACS Podari au evoluat şi câţiva foşti jucători la echipa lui Mititelu, precum Săceanu, Stănia, Mecea, Nedelcovici, Ciocârlă sau „Jackie” Nicolae, acesta având mai multe kilograme în plus. Tehnicianul podărenilor, Victor Naicu, a declarat la final: „Pentru noi a fost un antrenament util, nu în fiecare zi poţi întâlni Universitatea Craiova. Vom răspunde cu drag de fiecare dată când vom fi solicitaţi. Şi noi aveam nevoie de încă un meci, pentru că avem jucători care au venit la începutul acestei săptămâni şi nu au făcut pregătirea de vară. Sunt jucători cu nume importante la noi în echipă, dar care vin după o pauză destul de mare, cei aduşi de la FCU, care au nevoie de timp pentru a intra în ritm. Îmi doresc foarte mult să înregistrăm sâmbătă prima victorie în campionat, cu toate că întâlnim pe CS Afumaţi. E cel mai dificil adversar din seria noastră, cu un buget mare pentru Liga a III-a”.

Universitatea Craiova – ACS Podari 3-2

Au marcat: Izvoranu 12, Sin 20, Burlacu 47 /  Preda 84, Segărceanu 85.

Craiova: Bălgrădean – Dănănae, Acka, Izvoranu, Velcovici – Varga, Gângioveanu, Pleşan, Târnăcop, Sin – Herghelegiu. După pauză au intrat: Popescu – Avrămia, Cârstea, Burlacu, Jurj, Manea, Ghincea, Miculaiciuc, Iuga, Hreniuc, Petre, Farcaş. Antrenor: Sorin Cârţu.

ACS Podari: Nedelcovici – Stoian, Dina, Dreşcă, Stănia – Ciocârlă, Murgan, Săceanu, Răduţ – Niculescu, Orban. Au mai intrat: Mecea – Preda, J. Nicolae, Ciocioană, Crângoiu, M. Stoica, Segărceanu, Dragomir, Luncan, Pitulice. Antrenor: Victor Naicu.

A arbitrat: Viorel Flueran.