Migranţi în carantină, dispăruţi de sub paza poliţiştilor

0
94

Șase migranţi sirieni au fugit dintr-un centru de carantină COVID -19 din Mehedinţi. Polițiștii care au fost însărcinați cu paza lor sunt cercetaţi penal pentru neglijenţă înserviciu.

Migranţii au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi în data de 2 august, când încercau să intre ilegal din Serbia în România și au fost duşi într-un centru de carantină din DrobetaTurnu Severin. Aici ar fi trebuit să stea 14 zile în izolare, sub paza poliţiştilor locali. Însă, cei şase sirieni au dispărut din centru de trei zile, sunt căutaţi, însă sunt de negăsit. Niciunul dintre ei nu a fost testat pentru SARS-CoV2.

Polițiştii locali care aveau misiunea să-i păzească sunt cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Corina Moraru, susține că migranții au vârsteîntre 18 și 40 de ani și că acestora li s-a făcut triajul epidemiologic. Deoarece au venit din Serbia, cei șase sirieni trebuia să stea în izolare 14 zile, chiar dacă nu prezentau niciun fel de simptome și nu aveau febră.