Ştiinţa, în vrie, Papură, tot mai contestat, după 0-1 cu Sepsi

0
326

Universitatea Craiova – Sepsi OSK 0-1

A marcat: Karanovic 81.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 6.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 5 – Borţa 4, Kelic 5, Acka 3, Bancu 5 – Qaka 4, Ivanov 4, Cicâldău 3 – Bărbuţ 5 (80 Ioniţă), Roman 4 (69 Fortes) 4, Constantin 5(60 Mihăilă) 4. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Hreniuc, Vătăjelu, Mateiu.

Sepsi: Fejer – Dimitrov, Tincu, Barisic, Konongo – Vaşvari – Gal, Dylan Flores (85 Bouhenna), I. Fulop (71 Karanovic), Carnat – Dumiter (25 Safranko). Antrenor: Csaba Laszlo. Rezerve: H. Moldovan – Fl. Ştefan, Velev, Kylien.

Arbitru: George Rădulescu 6. Asistenţi: Marius Nicoară, Gabriel Stroe. Rezervă: Florin Chivulete.

Observatori: Romulus Chihaia, Aron Huzu.

Prinsă între dubla cu AEK Atena, din care mai are puţine speranţe după prima manşă, Craiova trebuia să-şi îndrepte forţele spre campionat, unde deja făcuse primul pas greşit. Contra unei defensive aprige, precum a lui Sepsi, oltenii aveau, pe lângă oboseala invocată deja, şi handicapul terenului execrabil, dar Papură anunţase că nimic nu putea scuza un eşec. Nici oaspeţii, neînvinşi în acest campionat, nu puteau conta pe dirijorul de pe margine, antrenorul Csaba Laszlo fiind suspendat. La jumătatea lui august, chiar şi tribunele mereu populate de pe „Oblemenco” au resimţit perioada de concedii, numai vreo 6.000 de spectatori asistând, la aproape 40 de grade, la un meci al cărui afiş nu era chiar printre cele mai atractive. Craiova a confiscat şi jumătatea adversă încă din start şi a avut posesie netă, parcă pentru a încerca să rezolve ceva devreme, cât mai avea forţe fizice, dar a obţinut decat corene, prima ocazie venind abia după 20 de minute, din şutul lui Constantin, deturnat în corner de Fejer. Kelic a avut mingea pe cap şi toată poarta la dispoziţie pe 6 metri, în minutul 30, dar i-a lipsit precizia, la cea mai mare şansă de gol a reprizei. Ultimul sfert de oră al primei părţi a fost revendicat de oaspeţi, combustibilul oamenilor lui Papură epuizându-se rapid, însă Pigliacelli n-a avut emoţii prea mari, nici măcar când a greşit o degajare. Şi repriza a doua a început tot cu Sepsi în jumătatea oltenilor, dar tot Craiova a punctat la ocazii, la reluarea lui Bărbuţ, pe lângă poartă. Alb-albaştrii au găsit tot mai puţine soluţii de a ajunge în careul advers, iar fanii şi-au pierdut răbdarea cu trupa lui Papură, care avea deja două eşecuri la rând. Şi a venit şi al treilea. Acka a fost pus sub presiune de Karanovic, care a găsit imediat şi lobul peste Pigliacelli, decisiv pentru prima victorie a lui Sepsi în Bănie. Tribunele au găsit repede şi vinovatul, antrenorul Papură, contestatat încă de la începutul sezonului de fani. Până la final, gazdele n-au mai avut forţa de a-şi crea vreo ocazie, mai ales că nu mai aveau nici susţinere de la public, preocupat să ceară demisia anternorului.