Universitatea II, gata s-o elimine şi pe Motru: „Vrem un parcurs cât mai lung în Cupă“

0
280

Astăzi, de la ora 17:30, pe stadionul din Işalniţa, Universitatea II Craiova va întâlni pe Minerul Motru, în turul trei al Cupei României. Până acum, băieţii lui Daniel Mogoşanu au trecut de Viitorul Municipal Craiova cu 2-1 şi de ACSO Filiaşi, cu un categoric 5-0. Obiectivul a fost trasat de la începerea aventurii în competiţia knock-out: accederea în 16-imile Cupei, ceea ce echivalează cu aducerea unei echipe de Liga 1 în Bănie. Meciul cu gorjenii nu se anunţă însă deloc unul uşor, mai ales că vor lipsi patru titulari de drept: goalkeeper-ul Laurenţiu Popescu, Angelo Iuga, Alin Manea şi Andrei Burlacu, toţi convocaţi sub tricolor. Mai mult, nici Cojocaru nu va juca, fiind accidentat. Chiar şi aşa, antrenorul “speranţelor”, Daniel Mogoşanu, este optimist, declarând că este sigur că jucătorii care-i vor înlocui se vor dărui total şi vor aduce calificarea în următoarea fază a competiţiei

„Minerul Motru este un adversar superior celor pe care i-am întâlnit până acum. Nu-i voi avea la dispoziţie pe cei patru jucători chemaţi la Naţionala Under 19 a României, iar fundaşul Cojocaru e accidentat. Dar sunt sigur că jucătorii care-i vor înlocui se vor dărui total şi vor aduce calificarea în următoarea fază a Cupei României. Avem jucători tineri, valoroşi şi ambiţioşi care vor trebui să îmbrace cu mândrie tricoul Universităţii şi să ajute la un parcurs cât mai lung în Cupa României. Sunt meciuri în urma cărora vor căpăta experienţă şi vor creşte valoric“, a spus Mogoşanu.

Promovată în această vară în al treilea eşalon fotbalistic al ţării, “satelitul” va înfrunta pe Minerul Motru şi în campionat, cele două fiind colege în seria a patra.

În tururile anterioare, Minerul Motru a dispus cu 4-0 de Gilortul Târgu Cărbuneşti, tot o echipă din Gorj, şi cu 5-1 de mehedinţenţii de la Pandurii Cerneţi, formaţie ce producea surpriza şi elimina Podariul în runda inaugurală (3-2).

Universitatea II a evoluat vineri într-un ultim amical înaintea disputei cu Motru, câştigând cu 2-1, la Piteşti, contra celor argeşenilor de la “Dinicu Golescu”, graţie reuşitelor semnate de Mazarache şi Căle (penalty).

Daniel Mogoşanu ar putea primi ceva întăriri şi de la echipa mare, însă rămâne de văzut dacă tandemul Cârţu-Săndoi va fi dispus să renunţe la cineva, în contextul în care, mâine, în “intermediară”, Universitatea are de jucat o partidă extrem de importantă cu Viitorul.

Dacă va câştiga şi implicit va continua în competiţie, Universitatea II Craiova va evolua în turul patru al Cupei României pe 26 august, tot de la 17:30. În această fază vor lua startul şi 10 formaţii din Liga a II-a.