Consiliul Judeţean Dolj : A fost aprobată lista de investiții prioritare privind alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate pentru localitățile care vor beneficia de finanțare prin Programul Operațional Sectorial de Mediu în perioada de programare 2014 – 2020

0
111

„Ne-am reunit, alături de conducerea Companiei de Apă «Oltenia» şi cea a Unităţii de Implementare a Proiectului, de primari și reprezentanţi ai primăriilor din 22 de localităţi ale judeţului, pentru a analiza şi a supune votului aceste priorităţi investiţionale, care reprezintă o continuare a masterplanului de alimentare cu apă şi canalizare pe care îl implementăm în prezent în Dolj.

Când vorbim despre lucrurile bune care se petrec în județul nostru, ne referim de fiecare dată şi la acest extraordinar masterplan de apă. În prima etapă, proiectul a beneficiat de o finanțare de 185 de milioane de euro, iar acum, prin această extindere, va avea încă 294 de milioane de euro, inclusiv TVA. În concluzie, vorbim despre aproape o jumătate de miliard de euro care intră în județul Dolj numai pentru infrastructura de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate.

Referindu-ne la municipiul Craiova, în dreptul căruia contabilizăm și cea mai mare valoare a investițiilor, în prima fază, din cele 185 de milioane de euro ale masterplanului, a avut alocate 23,4 milioane de euro pentru rețelele de apă și 23,6 milioane de euro pentru canalizare. Acum este prins cu o sumă consistentă și pentru etapa a doua: peste 138 de milioane de euro pentru apă și alte peste 6 milioane de euro pentru canalizare. Banii cei mai mulți vor fi direcționați pentru realizarea celei de-a doua aducțiuni de apă de la Izvarna și pentru reabilitarea conductei existente, investiție care va costa peste 130 de milioane de euro și care este absolut necesară.