Primarii doljeni, instruiţi cu privire la modul de verificare a listelor electorale permanente

0
245

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, ieri, la o întâlnire organizată la Filarmonica „Oltenia” cu primarii şi secretarii celor 111 localităţi din judeţul Dolj cărora le-a fost prezentat Memorandumul adoptat de Guvern privind măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că acţiunea de verificare şi actualizare a listelor electorale permanente din fiecare localitate trebuie realizată cu transparenţă totală, în acord cu toate instituţiile publice implicate în această activitate.

„Ne-am întâlnit toţi – preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, primari, reprezentanţi ai prefecturii şi ai instituţiilor publice ale statului – pentru că de puţin timp Guvernul a aprobat un Memorandum prin care trebuie să răspundem punctual la un set de nouă întrebări prin completarea a nouă anexe pe care primarul, secretarul localităţii şi şeful serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor vor trebui să le semneze. Apoi, aceste anexe vor fi trimise la Prefectură, iar de aici, semnate de preşedintele Consiliului Judeţean, de prefect şi şeful de la Evidenţa Populaţiei Dolj, vor fi înaintate mai departe la Bucureşti, la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Sunt sigur că vom avea situaţii diferite de la localitate la localitate. Activitatea primarilor va fi mai puţin intensă în localităţile în care listele electorale permanente au fost deja periate. Avem însă şi cazuri mai speciale şi spun acest lucru pentru că am avut discuţii nenumărate cu primari care mi-au spus că au întâlnit situaţii în care liste întregi şi zeci de oameni nu se regăsesc în listele electorale permanente. Această activitate pe care o vom desfăşura cu toţii în perioada următoare ne va permite să fim mult mai aproape de realitate pentru alegerile viitoare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la întâlnirea cu primarii şi secretarii celor 111 localităţi au mai participat subprefectul Ionel Ciobotea, vicepreşedintele CJ Dolj Laurenţiu Ivanovici, directorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj, comisar-şef de poliţie Marin Stănică, împuternicit la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, comisar-şef Nicuşor Badea, comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, colonel dr. Constantin Florea, şeful Biroului Judeţean al Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, comisar-şef Valeriu Mosorescu.

 

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: «Vreau să vă spun că niciunul dintre noi nu va face mai mult decât este scris în acest Memorandum al Guvernului. Respectăm legea aşa cum este ea, fără niciun fel de forţare. Toată această activitate de actualizare a listelor electorale permanente trebuie să se încheie la nivelul fiecărei localităţi până pe data de 24 august, pentru ca în zilele imediat următoare tot ceea ce colectăm de la dumneavoastră să putem trimite mai departe la Bucureşti, până pe data de 27 august».