Ştiinţa – Supercampioana Unei Mari Iubiri!

1
823

Ştiinţa este noua supercampioană a României. După 4 titluri, 8 Cupe ale României, se adaugă în palmares prima Supercupă din istorie. Ca o completare a bilanţului absolut, Universitatea Craiova are în vitrină şi unica ediţie a Cupei FRF, pe care a cucerit-o şi după un succes istoric, cu 10-0 în faţa Stelei.

În Supercupa 2021, campioana, CFR Cluj, şi deţinătoarea Cupei, Universitatea Craiova, au oferit 90 de minute de supliciu, mai ales după ce pe gazonul impecabil de acum al Arenei Naţionale se desfăşuraseră 4 meciuri spectaculoase de la Euro. Practic, la ce s-a văzut în meciul propriu-zis, se putea trece peste cele 90 de minute şi direct la executarea loviturilor de departajare, fiindcă am asistat la un joc oribil, fără nicio ocazie. Dar, în definitiv, la astfel de meciuri, pentru fani nu contează prea mult spectacolul, cât trofeul în sine, iar acesta a fost cucerit de Ştiinţa şi este al doilea în decurs de două luni.

Deşi ca joc Universitatea nu a creat nimic, a fost total lipsită de idei ofensive, Marinos Ouzounidis a fost extrem de inspirat în alegerea portarului şi a executanţilor loviturilor de departajare, pe trei dintre ei trimiţându-i pe teren chiar în ultimul minut de joc.

Gustavo, Găman, Cicâldău şi Markovic au marcat de la punctul cu var, iar Pigliacelli a parat şuturile lui Păun şi Omrani, pentru CFR marcând numai Rodriguez şi Costache.

Peste 5.000 de olteni desfăşuraţi pe întregul stadion au savurat succesul în premieră în această competiţie, atmosfera de pe Arena Naţională fiind dominată de cântecele iubirii alb-albastre, iar bucuria a continuat minute bune după final, inclusiv pe drumul de întoarcere spre Bănie.

CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-4, după lovituri de departajare (0-0 după 90 de minute)

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Graovac, Camora – Rodriguez, Sigurjonsson (’46, Păun) – Chipciu (’70, Costache), Deac, Petrila – Debeljuh (’46, Omrani). Antrenor: Marius Şumudică.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Conte (’82, Vlădoiu), Bălașa, Constantin, Vătăjelu – Mateiu (’90+3, Gustavo), Cicâldău, Nistor – Câmpanu (’72, Screciu), Koljic (’90+3, Markovic), Ivan (’90+3, Găman). Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Arbitru: Adrian Cojocaru.

1 COMENTARIU

  1. Bravo!! Hai si cu titlul numarul 5 in sezonul care urmeaza!! Plus o calificarevin grupele Conference Europa League!! Nea Marin(os), hai la joc!!!

Comments are closed.