Sute de firme verificate, amenzi de zeci de mii de lei

0
336

Azi-noapte, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zonele aglomerate din judetul Dolj, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Au participat 173 de politiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Au fost verificate 116 societăți comerciale, fiind aplicate 86 de sancțiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 75.000 de lei, dintre care 17 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.