Bergodi: “Eu nu simt presiune, dar nu ştiu cum stau mental jucătorii”

0
231

Cristiano Bergodi este încrezător că Universitatea Craiova poate scăpa de complexul în faţa FCSB, pe care a învins-o o singură dată în ultimele 20 de meciuri directe, italianul oferind ca exemplu victoria pe care Ştiinţa a obţinut-o în Gruia, primul eşec al CFR-ului pe teren propriu cu Dan Petrescu pe bancă. De altfel, Bergodi a câştigat în acest sezon contra FCSB, pe când era la Voluntari, un 3-1, în vara anului trecut, la Piteşti, când roş-albaştrii au avut în teren mai mulţi juniori.

„Este un meci foarte important pentru acest moment al sezonului, ne apropiem de finalul campionatului. E un meci dificil, mai ales că jucăm cu o echipă foarte bună, precum FCSB. Avem nişte probleme de lot, dar vom alinia totuşi un prim 11 bun. Nu va fi uşor, mai ales că Universitatea nu a prea câştigat în faţa FCSB, dar jucătorii vor fi pregătiţi bine. Nu am eu reţeta succesului contra FCSB, chiar dacă i-am învins atunci cu Voluntari, ei au folosit câţiva tineri, dar şi noi am jucat bine. Acum pregătesc o altă echipă. E un meci important, dar e totuşi un meci de fotbal, trebuie să fim calmi şi să conştientizăm ce trebuie să facem pe teren. Bilanţul este negativ, dar şi cu CFR se spunea că nu se poate câştiga în deplasare. Chiar dacă statisticile ne defavorizează, eu cred că echipa poate face un rezultat foarte bun” a declarat Cristiano Bergodi.

Cristiano Bergodi s-a referit şi la lupta pentru titlu şi presiunea resimţită de jucători, recunoscând că nu ştie dacă aceştia îşi pot controla emoţiile.

„Nu sunt un magician să ştiu ce vom face în meciurile rămase, dar îmi doresc să le câştigăm. Se poate spune că suntem la mâna noastră, dar şi CFR e la mâna ei, pentru că este acel meci din ultima etapă, când se poate disputa cu titlul pe masă. Se cere să câştigăm fără emoţii? E prea mult. Se spune că victoriile cele mai bune sunt cele care vin cu emoţii până la final. Toţi ne dorim să câştigăm uşor, dar nu va fi nimic uşor în aceste meciuri rămase. Presiune este şi pe noi şi pe CFR, presiune există mereu, ei vor să câştige al treilea titlu consecutiv, noi vrem să aducem din nou titlul la Craiova după mult timp, ceea ce ar fi un lucru extraordinar. Cred că jucătorii sunt determinaţi, concentraţi, conştientizează că suntem pe primul loc, dar nu am făcut practic nimic, fiindcă mai sunt 4 meciuri până la un vis. S-au pregătit bine tehnic şi tactic, dar nu ştiu din punct de vedere mental, fiindcă emoţiile trebuie controlate. Eu nu simt această presiune, dar eu nu joc pe teren” a declarat Bergodi.

Bergodi a explicat că a făcut numai două schimbări la Mediaş: „Cinci schimbări mi s-au părut prea multe, fiindcă echipa meregea bine în repriza a doua, nu am primit decât un şut şi o fază fixă. Eu zic că am controlat meciul şi puteam marca mai mult, chiar dacă alţii spun altceva, aşa că am fost mulţumit de cei care erau pe teren şi nu am vrut să fac mai multe schimbări”.

Universitatea Craiova, liderul Ligii I, joacă duminică, de la ora 21, cu FCSB, pe stadionul „Ion Oblemenco”, fără spectatori, meciul contând pentru etapa a 7-a a play-off-ului.