O tabără de rromi trăia în mijlocul cartierului Craioviţa Nouă

0
103

La numai câţiva paşi de intersecţia considerată kilometrul zero al cartierului Craioviţa Nouă, laolaltă cu haite de câini, stive de PET-uri şi cutii de bere goale, o tabără mare de rromi se instalase şi teroriza zona. Aşa-zisul cartier general al rromilor care se ocupau cu strângerea sticlelor şi a ambalajelor din tablă a fost desfiinţat, ieri-dimineaţă, după ce Poliţia Locală Craiova a făcut o razie de proporţii în zonă. 

În mijlocul cartierul Craioviţa Nouă, la câţiva metri de zidurile noii Catedrale şi la alţi câţiva paşi de intrarea în parcarea unui supermarket, o tabără de rromi staţiona de mai multă vreme. Cele câteva zeci de persoane, printre care şi mulţi copii, trăiau acolo în corturi improvizate, laolaltă cu munţii de PET-uri pe care îi strângeau de la gunoaie şi haitele de câini pe care le creşteau. „Deveniseră un pericol public pentru cetăţenii din zonă fiindcă făceau mizerie, gălăgie şi creşteau şi mulţi câini. I-am supravegheat în câteva zile şi, în această dimineaţă (n.r. – ieri-dimineaţă), am mers în tabără şi le-am pus în vedere că trebuie să plece de acolo”, a declarat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, care a întreprins acţiunea împreună cu funcţionari din cadrul Serviciului „Disciplina în Construcţii”, Serviciului de Ordine Publică Unirii şi Salubrităţii.

Salubritatea a făcut curăţenie

Nu mai puţin de 43 de baloţi imenşi, burduşiţi cu PET-uri, au fost luaţi din locul cu pricina şi încărcaţi în trei camioane. Tot acolo au mai fost găsite şi foarte multe cutii goale de bere, şi acestea fiind încărcate în alt camion. „Au fost identificate 13 persoane care adunau toate aceste lucruri şi care locuiau în tabără. Toţi aveau domiciliul pe strada Brestei şi, atunci când i-am întrebat de ce dorm pe stradă, ne-au spus că le este mai greu să îşi plaseze marfa de acolo”, a mai spus directorul Poliţiei Locale Craiova. Rromii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 3.000 de lei şi le-a fost confiscată toată marfa. Angajaţii Salubrităţii au degajat apoi terenul, ridicând toate mizeriile, iar conducerea Poliţiei Locale a precizat că zona va fi monitorizată permanent de acum încolo pentru ca rromii să nu se mai întoarcă acolo.