Practică din plin pentru studenţii Universităţii din Craiova

0
460

Studenţii Facultăţilor de Ştiinţe, de Educaţie Fizică şi Sport, Ştiinte Sociale şi Drept, de Litere şi  de Economie şi Administrarea Afacerilor sunt beneficiarii a trei proiecte câștigate de Universitatea din Craiova și care au ca obiect stagii de practică pentru tineri. Valoarea totală a celor trei proiecte se ridică la o sumă eligibilă de peste 6 500 000 roni.

Totodată, Universitatea din Craiova este partener în cadrul contractului de finanţare „Facilitarea integrării studenţilor pe piaţa muncii prin consiliere şi participare la programe de învăţare la locul de muncă”, cu o sumă repartizată de  487,917.50 lei, iar conf.dr. ing. Virginia Ivanov asigură partea de management din partea instituției de învățământ din Bănie.

Prin aceste proiecte, cu siguranță va spori relevanța pe piața forțelor de muncă, a educației și a sistemelor de formare, dar se va optimiza și tranziția de pe băncile școlii la piața forței de muncă, se vor îmbunătăți sistemele de formare profesională, inclusiv prin mecanisme de anticipare a competențelor și adaptarea programelor de învățământ și instituire.