Dolj: Acțiuni preventive ale polițiștilor de la Rutieră

0
202

În cursul zilei de astăzi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au desfăşurat o serie activităţi preventive, în cadrul Campaniei de Prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii de vehicule cu tracțiune animală și bicicliștii. În plus, conducătorii auto care au încălcat normele rutiere au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 12.600 lei, în cinci cazuri fiind vorba despre alcool la volan. 

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroului Drumuri Naționale si Europene și Biroului Rutier Craiova, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Secției 2 Poliție Craiova, Secției 3 Poliție Rurală Bucovăț și Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni au executat o acţiune în zona adiacentă Târgului de Săptămână ”Făcăi”, precum și pe DN 55, DN 56 și DN 6.

Aceasta a avut drept scop conștientizarea conducătorilor de vehicule cu tracțiune animală și bicicliștilor cu privire la importanța respectării normelor rutiere și adoptării unei conduite preventive în trafic, urmărindu-se, astfel, prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate aceste categorii de participanți la trafic.

Pentru creșterea vizibilității în trafic, peste 100 de căruțași şi bicicliști au fost „sancționați„  cu veste reflectorizante,  polițiștii înmânându-le totodată și flyere cu sfaturi și recomandări preventive.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat şi 26 de abateri săvârșite de conducătorii auto, pentru care au aplicat amenzi în valoare de 12.600 lei, 5 dintre acestea fiind pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 7 permise și a fost retras 1 cerificat de înmatriculare, după cum au anunțat reprezentanții IPJ Dolj.