Craiova: Activităţi pentru Ziua Informării Preventive organizate marţi de ISU Dolj

0
378

pompiÎn acest an în data de 13 iunie se sărbătoreşte „Ziua Informării Preventive”, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin unităţile subordonate, desfăşoară o serie de activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei privind principalele riscuri generatoare de situaţii de urgenţă precum şi modul corect de comportare în cazul producerii acestora.

În acest sens, în ziua de 13 iunie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj organizează  o serie de activităţi privind:

» ziua porţilor deschise la toate sediile subunităţilor de intervenţie;

» la Electroputere Parc – Mall Craiova, (str. Calea Bucureşti nr. 80), în intervalul orar 10.00- 14.00 :

– un punct de informare preventivă;

– ateliere de prezentare a tehnicii de intervenţie specifice serviciilor profesionale pentru situaţii de urgenţă.

În acest sens la această activitate se vor prezenta: o autospeciala de lucru de la înălţimi, perna pneumatică, o autospecială C.B.R.N., o autospecială pirotehnică şi respectiv un atelier de prezentare a tehnici de acordare a primului ajutor medical calificat. Totodată se vor distribui pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional. În derularea tuturor acestor activităţi, reprezentanţilor I.S.U. „Oltenia” al judeţului Dolj li se vor alătura şi voluntari recrutaţi din rândul cetăţenilor în cadrul Campaniei “Salvator din Pasiune”.

În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă. Dintre acestea amintim campania R.I.S.C., o campanie care atrage atenţia asupra exploatării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz şi campania “Nu tremur la cutremur” – o campanie de informare şi pregătire a populaţiei în cazul producerii unui seism.

Câteva recomandări din cadrul campaniei R.I.S.C.:

– Nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate;

– Nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate;

– Nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile;

– Verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie;

– Nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere;

– Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate;

– Nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate;

– La aprinderea focului se respectă principiul “gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz.