Primarul Olguţa Vasilescu către noul CLM Craiova: „La treabă!”

0
186

Judecătorul Gabriela Alexandroiu, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Craiova, a comunicat, ieri, rezultatelor finale ale alegerilor locale şi a înmânat certificatele doveditoare pentru primar şi consilierii municipali. Lia Olguţa Vasilescu şi cei 27 de consilieri municipali urmează să depună jurământul pentru noul mandat într-o şedinţă ulterioară.

clmLa aceste alegerile pentru Primăria Craiova şi Consiliului Local Municipal Craiova s-au prezentat 99.630 de votanţi. Pentru funcţia de primar, au fost de 95.990 de voturi valabil exprimate, alegătorii votând în felul următor: pentru Lia Olguţa Vasilescu – 58.478 de voturi, Pavel Badea – 12.649 de voturi, Mircea Năstase – 7.538 de voturi, Arthur Andriţoi – 1.679, Horaţiu Buzatu – 3.013 voturi, Dan Cherciu – 5.132 de voturi, Florentin Gust – 6.048, Ionel Pană – 691 şi Constantin Miereanu – 762 voturi.

„Candidatul care a câştigat alegerile la Primărie este doamna Lia Olguţa Vasilescu, pe care o felicităm”, a anunţat preşedintele BEC, Gabriela Alexandroiu. Lia Olguţa Vasilescu care obţine, astfel, cel de-al doilea mandat de primar, a fost aplaudată de cei din sală.

„Le mulţumesc cetăţenilor Craiovei care s-au prezentat la vot pentru a acorda votul atât primarului, cât şi Consiliului Local. Suntem foarte mulţumiţi de calitatea consilierilor locali, pentru că sunt foarte mulţi profesionişti, şi sunt absolut convinsă că, în perioada următoare, nu vom avea nici un fel de probleme de desfăşurare a activităţii. Trebuie să trecem la treabă foarte repede. Probabil va fi convocată cât de curând o şedinţă de Consiliu Local, nu doar pentru validarea mandatelor, cât şi pentru proiectele europene pe care le mai avem în derulare şi pentru toate celelalte proiecte. Deci, la treabă!”, a declarat primarul Craiovei.

PSD+UNPR a primit 18 mandate, apoi 19

Pentru Consiliului Local Municipal Craiova au fost exprimate 94.969 de voturi, dintre care Alianţa electorală PSD-UNPR – 53.333 de voturi, PNL – 17.722 de voturi, ALDE – 6.950 de voturi, PND – 1.772 voturi, Alianţa pentru Unitatea Romilor – 729, Partidul Mişcarea Liberală – 3.214 voturi, Alianţa Electorală „Pentru Craiova” – 4.018 voturi, Partidul Social Românesc – 4.310, Partidul Ecologist Român – 1.412 voturi, iar independentul Ionel Pană – 1513 voturi. În urma repartizării mandatelor, în funcţie de voturile obţinute, într-o primă fază alianţa electorală PSD –UNPR a obţinut 18 mandate, PNL – şase mandate şi ALDE – 2 mandate. Ulterior, a fost atribuit încă un mandat alianţei PSD-UNPR.clm (8)

În funcţie de candidaţii propuşi pe buletinele de vot, noul CLM Craiova are următorii consilieri locali: din partea alianţei PSD-UNPR – Lia Olguţa Vasilescu, Mihail Genoiu, Dan Daşoveanu, Gheorghe Nedelescu, Bianca Predescu, Radu Marinescu, Stelian Bărăgan, Radu Marin Traian, Romeo Titus Radu, Voicu Dorel, Alexandru Beţiu, Dumitru Otovescu, Lucian Dindirică, Ionuţ Dumitrache, Marius Mihai, Marin Nicoli, Romulus Victor Nicolcea, Sorin-Cristian Matei, Viorica-Manuela Godinel şi Cătălin Roşculete, din partea PNL – Pavel Badea, Flavius Sirop, Adriana Ungureanu, Marian Vasile, Marinel Florescu şi Dan Diaconu, iar din partea ALDE – Mircea Năstase şi Dumitru Mănescu.

Ion Prioteasa: „Avem proiecte europene în comun”

Prefectul judeţului, Sorin Răducan a felicitat primarul şi consilierii pentru obţinerea acestui mandat. „Doresc să vă felicit pentru succesul pe care l-aţi avut şi pentru onoarea de a fi consilieri ai municipiului Craiova. Știu că, indiferent de culoarea politică, toţi aveţi bune intenţii pentru dezvoltarea oraşului. O felicit şi pe doamna primar pentru succesul pe care l-a avut şi pentru posibilitatea de a continua împreună cu dumneavoastră proiectele pe care le-a început. Vă asigur de întreaga disponibilitate a mea şi a instituţiei prefectului. Știu că nu au fost respingeri la hotărârile pe care le-aţi luat, toate au primit viza de legalitate”, a afirmat prefectul Sorin Răducan.

Și preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa (confirmat tot ieri pentru un nou mandat), i-a felicitat pe noii aleşi şi i-a asigurat de o bună colaborare în continuare.clm (14)

„În primul rând, o felicit pe doamna primar pentru această reuşită extraordinară. Vă felicit pe dumneavoastră fiecare pentru faptul că aţi ajuns în forul în care îi reprezentaţi pe craioveni. Vă asigur din tot sufletul de colaborarea Consiliului Judeţean şi a mea personal. Am avut în mandatul trecut poate cea mai bună colaborare pe care am avut-o până acum şi sunt sigur că o vom continua. Avem câteva proiecte europene în comun, de milioane de euro, pe care sunt sigur că le vom duce mai departe şi vom găsi, cu siguranţă, şi altele. Vă doresc să îi reprezentaţi cu cinste pe craioveni, pe toţi cei care v-au dat voturile pentru că, în fond, stăpânul nostru este publicul şi populaţia Craiovei”, a spus Ion Prioteasa.

Într-o şedinţă ulterioară a CLM Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu îşi va depune jurământul în faţa craioveni, deopotrivă cu noii aleşi locali. Tot atunci vor fi aleşi şi cei doi viceprimari ai Craiovei, despre care se ştie că vor fi Mihail Genoiu şi Dan Daşoveanu.