Ion Prioteasa, propus pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean Dolj

0
86

Consiliul Judeţean Dolj va avea o nouă componenţă, consilierii, în număr de 37, dintre care 25 social-democraţi şi 12 liberali, primindu-şi ieri, într-un cadru oficial, mandatele pentru perioada 2016-2020. Tot ieri, Partidul Social Democrat, care asigură majoritatea, i-a desemnat pe cei care vor conduce Consiliul Judeţean Dolj pentru următorii patru ani. Ion Prioteasa a fost propus de conducerea executivă a PSD Dolj pentru a candida la un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. Pentru cele două funcţii de vicepreşedinte, au fost propuşi Alina Elena Tănăsescu şi Cosmin Vasile. Toţi consilierii urmează să aleagă, prin votul majorităţii, noul preşedinte al CJ Dolj.

cj (12)Consilierii judeţeni au fost felicitaţi de prefectul Sorin Răducan, care i-a asigurat de o permanentă colaborare între cele două instituţii. „Vă felicit şi vă asigur de o colaborarea bună în continuare. În mandatul trecut, nu am avut niciun fel de probleme privind viza de legalitate pe proiectele de hotărâre votate de consilierii judeţeni. Aveţi un secretar care este de mult timp în instituţie, vă rog să vă consultaţi să verificaţi, citiţi Legea 163 alin 88 şi următoarele aliniate să nu avem surprize la validarea mandatelor”, a subliniat Sorin Răducan, prefectul judeţului Dolj.  Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare, în cursul zilei de vineri, va avea loc şedinţa de constituire a CJ Dolj, în cadrul căreia va fi ales şi preşedintele.

„Niciodată nu s-a mai întâmplat ca PSD să obţină 25 de mandate”

       După evenimentul în cadrul căruia au fost înmânate certificatele de consilier judeţean pentru toţi membrii viitorului legislativ al CJ Dolj, au urmat imediat  o serie de declaraţii ce au fost făcute într-o conferinţă de presă organizată de conducerea PSD Dolj. Ion Prioteasa a fost propus de conducerea executivă a social-democraţilor pentru a candida la un nou mandat de preşedinte al consiliului judeţean. Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a mai spus că propunerile formaţiunii social-democrate pentru cele două funcţii de vicepreşedinte al CJ sunt Alina Elena Tănăsescu şi Cosmin Vasile. „Ne aflăm la prima apariţie în această formulă după alegerile locale din 5 iunie, prilej pentru a vă spune că sunt foarte mulţumit de rezultatul pe care l-am înregistrat la consiliul judeţean. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca PSD să obţină 25 de mandate, ceea ce reprezintă două treimi din numărul total al consilierilor judeţeni. Suntem în situaţia de a avea mai mulţi consilieri decât a obţinut USL în mandatul trecut, dar nu este neapărat un titlu de glorie, ci mai degrabă o realitate care ne obligă, pentru că, peste patru ani, ne putem trezi în situaţia în care, dacă vor exista obiective şi proiecte care nu se vor realiza, să ni se reproşeze că am avut această majoritate şi nu am ştiut ce să facem cu ea. Este un semnal pe care îl trag pentru colegii mei din consiliul judeţean.cj (6)

„O proporţie pe care nu am mai avut-o niciodată”

Parlamentarul doljean a mai sunt că are convingerea că, ducându-se mai departe proiectele pe care CJ le derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, dar şi cu celelalte primării din judeţ, peste patru ani social-democraţii vor putea  merge din nou cu fruntea sus şi vor putea spune lumii ce au reuşit să facă. „În actuala componenţă a echipei PSD de la CJ Dolj, care numără 25 de consilieri judeţeni, sunt 14 bărbaţi şi 11 femei – o proporţie pe care nu am mai avut-o niciodată. De asemenea, se regăsesc opt membri ai organizaţiei de tineret a PSD, ceea ce spune foarte mult despre prospeţimea actualei echipe. Vreau să anunţ faptul că, după întâlnirile pe care le-am avut în cadrul organizaţiei noastre, după discuţiile pe care le-am purtat la centru, dar şi după votul unanim din cadrul Biroului Permanent Judeţean al PSD Dolj, propunerea noastră pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj este Ion Prioteasa, iar pentru cele două funcţii de vicepreşedinte îi propunem pe Alina Elena Tănăsescu şi Cosmin Vasile”, a declarat preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

„Îmi face plăcere să lucrez împreună cu o echipă tânără”

La rândul său, Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi candidatul PSD pentru un nou mandat la conducerea CJ, a spus că se simte  onorat de faptul că a fost propus pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj. „Doresc să le mulţumesc colegilor din conducerea partidului, care mi-au încredinţat această responsabilitate deosebită. Am fost şi rămân alături de colegii mei din PSD şi dorim ca, împreună, să ducem la bun sfârşit proiectele aflate în desfăşurare, dar şi să abordăm iniţiative noi. Avem de partea noastră avantajul unei experienţe semnificative, pe care o punem în slujba cetăţenilor Craiovei şi ai judeţului Dolj. În acelaşi timp, îmi face plăcere să lucrez împreună cu o echipă tânără în consiliul judeţean. Am convingerea că noii noştri colegi din CJ vor acumula experienţă în următorii patru ani şi se vor afirma în administraţie. Într-adevăr, actuala noastră echipă din consiliul judeţean este şi cea mai puternică de până acum şi sunt sigur că va obţine şi rezultate pe măsură, pentru că avem tot ceea ce este necesar pentru a ne putea promova proiectele, în beneficiul comunităţii.“, a mai spus şeful administraţiei doljene.cj (16)

„Sunt numeroase alte proiecte pentru implementarea cărora putem conlucra în următorii ani”

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a subliniat faptul că următorii patru ani vor marca o continuare a bunei relaţii de conlucrare între administraţia locală şi cea judeţeană. „Doresc să vă asigur şi pentru viitor de întreaga colaborare a Primăriei Municipiului Craiova. Vom avea, în continuare, foarte multe lucruri de realizat împreună şi aş aminti doar etapa a doua a master planului pentru canalizare, precum şi master planul pentru deşeuri, care are, de asemenea, o componentă importantă în Craiova, dacă ar fi să ne referim numai la montarea containerelor îngropate, investiţie care va elimina un inconvenient considerabil.  Desigur, sunt numeroase alte proiecte pentru implementarea cărora putem conlucra în următorii ani, un exemplu elocvent fiind realizarea celei de-a doua conducte de aducţiune a apei de la Izvarna, care va deservi municipiul Craiova, dar pe traseul căreia se găsesc şi câteva localităţi din judeţul Dolj, astfel că ne vom da mâna şi în această privinţă. Şi la nivelul Consiliului Local al Municipiului Craiova avem aceeaşi situaţie fericită, în sensul că două treimi din numărul mandatelor de consilier au revenit, în urma alegerilor, Alianţei Electorale PSD+UNPR. Aşadar, nu ne vom confrunta cu probleme atunci când ne vom pune planurile în aplicare, aşa cum ne-am angajat în campania electorală“, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu.cj