Finala Cupei României, cu spectatori în tribune?

0
398

Finala Cupei României, programată la Ploieşti, pe 22 mai, s-ar putea disputa cu spectatori în tribune, conform anunţului Guvernului. Prezenţa fanilor este condiţionată de vaccinare (inclusiv rapel) sau de test negativ de coronavirus.  Cel mai probabil, ar fi acceptaţi circa 7.000 de fani, jumătate din capacitatea arenei “Ilie Oană”.

Universitatea Craiova a câştigat cu 3-0 prima manşă a semifinalei Cupei, cu Viitorul Pandurii, şi joacă returul miercuri, de la ora 20.30, la Târgu Jiu. În cealaltă semifinală, Astra a învins cu 1-0 pe Dinamo, returul fiind marţi seara.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că Guvernul a agreat posibilitatea organizării de evenimente sportive pilot cu spectatori, iar primul meci să fie finala Cupei României.

Deşi regula rămâne aceea că toate competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat. Condiţiile exacte vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii. Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condiţiilor de siguranţă la accesul pe stadion”, a scris Barna pe pagina sa de Facebook.