Netflix a comandat un serial despre infractorul suedez care a dat naştere conceptului de sindrom Stockholm

0
744

 Netflix a comandat un serial despre infractorul suedez Clark Olofsson, care va fi portretizat de actorul Bill Skarsgård, cunoscut din lungmetrajul „It Chapter Two”, informează Variety, potrivit news.ro.

Serialul va avea şase episoade, este bazat pe autobiografia lui Olofsson şi va urmări viaţa lui până în prezent, acesta a fost scris de Fredrik Agetoft, Peter Arrhenius şi Åkerlund, iar Bill Skarsgård va fi producător executiv al serialului, împreună cu Hans Engholm şi Åkerlund, conform aceleiași surse.

„Este o poveste despre omul cel mai incorect politic, care a dus cea mai lipsită de respect viaţă. Este o biografie ultra-violentă, inteligentă, sensibilă, reală şi suprarealistă să pui o faţă numelui sindromul Stockholm, dar nu este doar despre jaful de la Norrmalmstorg”, a declarat Åkerlund.

Sindromul Stockholm descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, după un timp, începe să își simpatizeze răpitorul. Persoanele captive încep prin a se identifica cu răpitorii, ca un mecanism defensiv, iar micile semne de bunătate venite din partea răpitorului sunt amplificate. Încercările de evadare sunt și ele percepute drept o amenințare și încă un motiv pentru ca victima să fie agresată din toate punctele de vedere.