Muzeul de Artă Timişoara se va redeschide din 15 mai

0
408

Muzeul de Artă Timişoara se va redeschide publicului începând de vineri, iar accesul vizitatorilor va fi permis într-un număr limitat de persoane ln toate expoziţiile permanente şi temporare. Simultan vor putea intra în muzeu 20 de persoane, iar în fiecare sală – doar câte trei vizitatori, a declarat duminică, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Victor Neumann.

„Am avut un program bine conturat pe toată durata acestui an, Muzeul de Artă pregătind expoziţii şi evenimente dedicate Timişoarei 2021 Capitală Europeană a Culturii. În martie aveam programată o expoziţie de artă digitală a lui Paul Salzberger, un excelent artist israelian de origine română. De asemenea, trebuia să fim în faza de finalizare a expoziţiei de artă europeană a Galeriei Academiei Sârbe din Novi Sad. În luna mai a fiecărui an eram implicaţi în cunoscutul eveniment Noaptea Europeană a Muzeelor. Vom face în aşa fel încât unele expoziţii şi evenimente să fie posibile cu o lună sau două întârziere. Ceva mai dificil va fi cu organizarea vernisajelor. În timp însă, după ce publicul se va acomoda cu noile reguli de protejare a sănătăţii, cred că vor fi şi vernisaje”, a explicat Victor Neumann.

Potrivit aceleiași surse, el a mai anunțat că, deşi există o întârziere motivată de pandemie, muzeul va face tot posibilul să deschidă Expoziţia de Artă Europeană din colecţiile Academiei din Novi Sad.

„Va fi o expoziţie de excepţie, un eveniment cultural şi diplomatic de înalt nivel. De asemenea, sper ca la 1 august să fie posibil de vizitat o nouă expoziţie permanentă, aceea care va prezenta arta Grupului Sigma, contribuţia Timişoarei la arta contemporană naţională şi europeană”, a adăugat directorul muzeului.

Conform acestuia, muzeele reprezintă instituţii-cheie, conservând şi promovând valorile patrimoniului naţional şi universal.