Lansarea primei tablete educaționale românești

0
150

Marți, 12 mai 2020, în intervalul orar 11h00-14h00 (ora României),va avea loc Conferința Educația Digitală în Europa,organizată la inițiativa eurodeputatului Victor Negrescu membru în Comisia pentru Cultură și Educație din Parlamentul European), în parteneriat cu Biroul de legătură al Parlamentului European în România,cu participarea reprezentanților Comisiei Europene, Parlamentului European și a mai multor reprezentanti din domeniile educației și digital.

Conferința se va desfășuraprin intermediul platformei digitale Zoom și va fi difuzată pe pagina Biroului de legătură al Parlamentului European. Evenimentul va include mai multe ateliere tematice, organizate sub formă de dezbateri interactive, organizatorii urmărind să discute despre oportunitățile, dar și provocările aduse de tranziția accelerată către educația digitală – în special despre calitatea educației digitale și riscul de amplificare a inegalităților, din cauza accesului scăzut la tehnologie și conectare al unui număr mare de elevi și profesori.

Cu această ocazie va fi lansată prima tabletă educațională din România, parte a unui proiect social prin care se dorește distribuția sa în număr cât mai mare către copiii și tinerii din grupurile / zonele cele mai dezavantajate. Tableta este rezultatul cooperării între mai multe companii din sectorul digital, reprezentanți din societatea civilă, cadre didactice și personalități publice, cu scopul de a demonstra că se poate asigura accesul la educație digitală pentru toți la costuri scăzute.