Trofeu european în Bănie, handbalistele au câştigat Cupa EHF!

0
215

Seară magică pentru Craiova, oferită de echipa feminină de handbal, care a câştigat Cupa EHF, după o finală de poveste cu formaţia norvegiană Vipers Kristiansand. Cea mai importantă performanţă din istoria sportului din Bănie s-a petrecut într-o seară de 11 mai, dar a început în urmă cu o jumătate de an. După ce au pierdut cu 26-22 meciul din Norvegia, fetele lui Bogdan Burcea au câştigat în Sala Polivalentă cu 30-25, la pauză 18-11, şi au ridicat la final trofeul, pe fondul celebrului hit „We are the champions!” Ca dimensiune a succesului imens, trebuie spus că printre învinsele Craiovei au fost campioane olimpice, mondiale şi europene, precum surorile Lunde, Sulland sau Brattset.

A fost o atmsferă minunată creată de cei 4.500 de suporteri, care au scandat tot meciul şi la final s-au bucurat alături de eroinele oraşului, atât în sală, la ridicarea trofeului, cât şi lângă Polivalentă, unde alte mii de fani au trăit meciul la intensitate maximă.

A fost o partidă de vis, controlată din start de „leoaice”, care s-au năpustit asupra norvegiencelor, anihilând imediat avantajul luat în tur de acestea. O defensivă extrem de agresivă, atacuri purtate în viteză, într-o morişcă incredibilă le-au buimăcit pe norvegience şi deja la pauză ecartul era sufucient pentru trofeu, 18-11, chiar dacă oaspetele au punctat în ultima secundă.

În repriza secundă, Vipers s-a apropiat la 5-6 goluri, pe fondul unor ratări neverosimile ale fetelor noastre, iar ultimele faze a fost de infarct. Cu un minut înainte de final, SCM Craiova conducea cu 30-25 şi avea atacul, pe care trebuia să-l ducă până la limita „pasivului”. Olteanca Ana Maria Ţicu Apipie, care făcuse un meci extraordinar, aşa cum au fost multe anul acesta, a pierdut mingea şi nordicele au plecat pe contraatac. A fost momentul decisiv al meciului, iar el i-a aparţinut portarului Iulia Dumanska. Două intervenţii extraterestre ale acesteia, cu 20 de secunde înainte de final, au fost decisive pentru câştigarea trofeului de către SCM Craiova. Ultimele secunde au fost confuze, cu fetele noastre aşteptând ultima sirenă, şi cu un time-out în care Bogdan Burcea şi-a liniştit elevele pentru a păstra mingea până la declanşarea fiestei.

Au evoluat pentru SCM Craiova în acest meci istoric: Dumanska, Stanciu, Lung (portari), Ţicu 11 goluri, Klikovac 5, Nikolic 5, Florianu 4, Ardean 2, Pricopi 2, Trifunovic 1, Rădoi, Vizitiu, Tudor.

Parcursul SCM Craiova spre Cupa EHF:

24-19 şi 24-26 cu DVSC Debrecen (Ungaria) – play-off

22-25 şi 16-15 cu Brest Bretagne (Franţa) – grupe

23-17 şi 29-25 cu Randers (Danemarca) – grupe

26-28 şi 30-24 cu Kuban Krasnodar (Rusia) – grupe

23-25 şi 26-23 cu Lada Togliatti (Rusia) – sferturi

23-22 şi 18-18 cu Kastamonu Belediyesi (Turcia) – semifinale

22-26 şi 30-25 cu Vipers Kristiansand – finală.