Copiii, aşteptaţi la teatru să aleagă personajul preferat

0
25
Adriana Te odorescu

Micuţii spectatori care vin astăzi la spectacolul „Sarea în bucate” al artiştilor Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”, prezentat în sala Teatrul Liric „Elena Teodorini”, sunt invitaţi să contribuie cu talentul şi inocenţa lor la colecţia de desene „Personajul preferat”, care va fi materializată într-o expoziţie în cadrul proiectului din luna iunie „Regatul copilăriei”. «Copiii prezenţi la teatru vor primi cartoane personalizate pe care vor desena personaje, scene, situaţii din spectacolul vizionat şi pe care le vor aduce la viitoarea reprezentaţie de la Teatrul Liric sau, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, la sediul instituţiei noastre, din strada „Împăratul Traian” nr. 28-30. Vom colecţiona desenele copiilor până pe 25 mai, apoi vom pregăti expoziţia al cărei vernisaj va avea loc pe 1 iunie», a declarat Adriana Te odorescu, managerulTeatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

„Regatul copilăriei” este un proiect amplu, care se va desfăşura pe tot parcursul lunii viitoare şi care cuprinde o mulţime de activităţi cu şi pentru copii. Proiectul va debuta chiar în prima zi a lui Cireşar cu vernisajul a două expoziţii – „Zâmbeşte un copil – râde o lume” şi „Personajul preferat”–, urmat de întâlniri cu păpuşile în cadrul evenimentului „Porţi deschise spre poveste”. Evenimentele vor continua pe tot parcursul lunii, cu „Maratonul păpuşilor” şi „Găseşte, convinge, oferă”.

„În viaţa fiecărui teatru care are ca public preponderent copiii, data de 1 Iunie este sfântă. Trebuie să faci ceva de fiecare dată şi nu acelaşi lucru, pentru că ei se plictisesc foarte repede, chiar dacă generaţiile se schimbă”, consideră managerul Adriana Teodorescu.

 

Regatul copilăriei”:

  • „Personajul preferat”: expoziţie de desene realizate de copii şi inspirate de spectacolele Teatrului „Colibri”.
  • „Zâmbeşte un copil – râde o lume” – expoziţie foto cu zâmbete de copii (fotografiile cu zâmbetele prichindeilor pot fi trimise până pe data de 25 mai a.c., la adresa de mail colibricolibri2012@yahoo.ro).
  • „Porţi deschise spre poveste” – accesul liber în zilele de 31 mai şi 1 Iunie în spaţiile instituţiei, unde vizitatorii vor primi informaţii despre cum se construieşte un spectacol, o păpuşă, un costum
  • „Maratonul păpuşilor” – prezentarea păpuşilor din spectacolele teatrului în spaţii neconvenţionale, pe tot parcursul lunii iunie.
   „Găseşte, convinge, oferă” – dacă ştiţi un copil dornic de a veni la teatru, dar care nu are această posibilitate, oferiţi-i această şansă aducându-l dumneavoastră şi noi vă facem o reducere a costului biletului în luna iunie!
  • „Găseşte, convinge, oferă” – dacă ştiţi un copil dornic de a veni la teatru, dar care nu are această posibilitate, oferiţi-i această şansă aducându-l dumneavoastră şi noi vă facem o reducere a costului biletului în luna iunie!