Sorin Cârţu, ales de fani preşedinte al Universităţii Craiova

0
351

La derby-ul de play-off dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj, abonaţii Ştiinţei au avut prilejul să voteze preşeditele clubului. Sorin Cârţu a fost unicul candidat la scrutinul desfăşurat în tribunele arenei „Ion Oblemenco” şi cum “Sorinaccio” nu a avut concurenţă, numai 1256 de voturi au fost exprimate, din cei 4.200 de abonaţi ai Universităţii Craiova care puteau vota.

„Suntem mândri să vă anunțăm faptul că Sorin Cârțu este președintele Universității Craiova pentru următorii 2 ani. Prin voturile exprimate de dumneavoastră, ați dat legitimitate unui proiect unic în istoria fotbalului românesc. Și acesta este doar începutul! Persoane prezente la vot – 1.256. Număr de voturi valabil exprimate pentru Sorin Cârțu – 1.232. Voturi nule – 24” este anunţul Universităţii Craiova.

„Sunt într-o veche şi nouă postură, nouă, prin modul în care am fost învestit, suntem pionieri în România cu acest proces  de alegere. S-a făcut totul la vedere, transparenţă maximă, se consideră o reuşită şi ca procent de participare. Am fi vrut să fie mai mulţi participanţi la alegeri, criteriile au fost pertinente, deloc imposibile de accesat, a fost o surpriză să fiu unic candidat, dar am luat acest lucru ca pe un gest de recunoştinţă pe care eventualii doritori l-au făcut faţă de mine, pentru tot ce reprezint în fotbal pentru oraşul Craiova şi pentru echipă. Mi-aş dori ca următorii doi ani să fie fructuoşi, să realizăm obiectivul maxim, care ne ghidează în tot ce facem, de a câştiga campionatul. Când te uiţi ce vine din spate la echipă, parcă avem încredere, sperăm în maturizarea accelerată a tinerilor. E foarte important ce urmează, cu obiectivul de a câştiga Cupa României şi de a ne clasa pe locul 2. Nu vreau să vorbesc de transferuri acum, pentru că mai sunt partide din play-off şi meciurile din Cupa României. Se va acţiona la acest capitol, dar nu neapărat că dăm afară jucători ca să vină alţii. Mai avem nevoie de un fundaş central, îl căutăm. E loc de mai bine. Suntem foarte interesaţi şi de munca la academie, o să am discuţii şi cu antrenorii de acolo” a spus Sorin Cârţu.

Unul dintre colaboratorii lui Sorin Cârţu, directorul general al Universităţii Craiova, Ovidiu Costeşin, a comentat alegerea lui „Sorinaccio”: „Ne bucurăm, pe lângă victoria cu CFR, că suntem şi primul club din România la care abonaţii îşi aleg preşedintele. Îl felicit şi să avem baftă! Sorin Cârţu este pe viaţă la Universitatea Craiova, nu văd acest club fără dânsul”.

Ovidiu Costeştin, candidatul Universităţii Craiova pentru postul de reprezentant al cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF, consideră că nu are nicio şansă să fie ales: „Universitatea Craiova nu are nicio şansă la alegerile pentru Comitetul Executiv, jocurile sunt deja făcute”.