“U” Craiova şi-a publicat bilanţul financiar. Cel mai mare buget din istoria clubului

0
1999

Pentru al patrulea an consecutiv, Universitatea Craiova şi-a publicat pe site-ul oficial bilanţul financiar pe anul precedent. Constantăm că am avut de a face cu cel mai mare buget din istoria clubului, aproape 11,5 milioane de euro, asta fără a calcula banii cheltuiţi pe cumpărarea de jucători. Veniturile, fără banii din vânzarea de jucători, ar fi de aproape 7 milioane de euro. Dacă adăugăm şi banii din cedarea fotbaliştilor, nu şi pe cei cheltuiţi cu achizionarea de jucători, aceştia fiind consideraţi investiţii, rezultă un profit de 1,2 milioane de euro. Salariile, cu tot cu taxe, înseamnă peste 6 milioane de euro pe an la Universitatea Craiova.

Fără încasările din cedarea de jucători, cel mai mare procent din buget l-ar avea drepturile TV, aproape 35 la sută. Vin la rând încasările din reclame, apoi cele din bilete şi abonamente, urmează banii primiţi pentru participarea în cupele europene şi, în ultimul rând, vânzările de produse cu însemnele clubului.

Iată anunţul clubului din Bănie:

În spiritul tradiției și conform ultimelor reglementări, Universitatea Craiova continuă să publice în luna aprilie a fiecărui an rezultatul exercițiului financiar pentru anul anterior. Sintetizând pentru înțelesul tuturor, avem următoarele date (la un curs mediu de 4.7452 RON pentru 1 EURO):

– Venituri totale din exploatare (exclusiv vânzarea de jucători): 6.905.103 EURO
– Cheltuieli totale de exploatare (exclusiv cumpărarea de jucători): 11.333.619 EURO

Avem următoarea distribuție a veniturilor (exclusiv vânzarea de jucători):

– Bilete + Abonamente: 15,81 %
– Publicitate: 21,10%
– Drepturi TV: 34,48%
– Vânzări produse: 9%
– Venituri UEFA: 12,94%

În ceea ce privește cheltuielile, cea mai mare pondere au avut-o cele cu salariile, respectiv 57,33%.

Adăugând la venituri sumele provenite din vânzarea de jucători, Știința a obținut în anul 2019 un profit de 1.263.586 EURO. Din acest profit nu au fost scăzute sumele plătite pentru transferurile jucătorilor, acestea nefiind din punct de vedere contabil considerate cheltuieli, ci sunt considerate investiții.”

Cheltuielile în detaliu pot fi urmărite în detaliu pe site-ul oficial al clubului din Bănie. Bilanţul financiar a fost publicat atât în tradiţia ultimilor ani, dar şi în ideea în care FRF încearcă în această perioadă să prezinte aportul pe care îl are fotbalul la economia ţării, în acest sens sperând să obţină derogarea ca echipele să poată începe pregătirea mai devreme de încetarea stării de urgenţă.