Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Am solicitat măsuri urgente pentru salvarea industriei siderurgice europene”

0
572

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a semnat împreună alături de alți 80 de colegi din Parlamentul European o scrisoare publică adresată Comisarului european pentru comerț, Phil Hogan, prin care au solicitat  măsuri urgente pentru salvarea industriei siderurgice europene.

“Solicităm Comisiei să reexamineze volumele contingentelor tarifare în actuala revizuire a garanției, stabilindu-le sub nivelurile tradiționale ale importurilor. Comisia ar trebui să ia în considerare modificarea garanției pentru restul anului 2020, pentru a reflecta declinul consumului real de oțel. Colegii mei și cu mine credem cu tărie că, permiterea importurilor în volume mari, ar putea provoca daune suplimentare devastatoare industriei siderurgice, în special având în vedere situația sa fragilă”, a precizat deputatul european.

Marian Jean Marinescu susține că această criza actuală Covid-19 a condus la o scădere a cererii de oțel cu peste 50% în diferite sectoare, consumul de oțel al Uniunii Europene  scăzând brusc și este de așteptat să rămână semnificativ redus pentru tot restul anului.
“Companiile europene din sectorul oțelului se confruntă cu o criză de proporții neprevăzute și au nevoie disperată de o acțiune imediată din partea instituțiilor UE. De fapt, impactul COVID-19 forțează reduceri masive ale producției, impunând, astfel, ore de lucru de scurtă durată și disponibilizări temporare ale lucrătorilor. Mai mult, unele guverne au închis toate producțiile, inclusiv producția de oțel.Companiile siderurgice europene au nevoie disperată de o acțiune urgentă”, a mai explicat europarlamentarul român.