Miza cât cASA

0
80

În încercarea de a reveni pe podium, Universitatea Craiova întâlneşte astăzi noua rivală la titlu a Stelei, ASA Tg. Mureş

 

Universitatea Craiova a echilibrat, prin cele două victorii din ultimele două dispute, rivalitatea cu ASA Tg. Mureş, care dobândise ascendent moral după succesele de acum un an, 2-1 în Bănie şi 4-1 în Ardeal. Cele două contracandidate la promovare din sezonul trecut se luptă pentru poziţii înalte şi întro ligă superioară, iar mureşenii au chiar speranţe de titlu, după ce Steaua s-a împiedicat din nou. Dacă seria de imvincibilitate a Ştiinţei a ajuns la 19 jocuri, ASA este liderul returului, câştigând 22 de puncte din 24 posibile, unicul egal fiind în deplasare, cu Concordia Chiajna. De asemenea, ardelenii, care sunt la al treilea antrenor în acest sezon, nu au pierdut niciun meci pe teren propriu în acest campionat, doar Astra şi „U” Cluj plecând cu câte un punct de pe „Trans-Sil”. La Universitatea nu va putea evolua astăzi Bogdan Vătăjelu, suspendat şi Costin Curelea, aflat încă în perioada de acumulare. În locul lui Vătăjelu, ca fundaş stânga ar putea fi reprofilat Târnăcop, care ar bifa astfel un nou post acoperit în echipă, după ce a

jucat mijlocaş la închidere, mijlocaş dreapta, mijlocaş stânga şi fundaş dreapta. Gazdele nu pot miza pe Marius Constantin, eliminat etapa trecută în Giuleşti, pe Gabi Mureşan, accidentat, în timp ce tânărul star Claudiu Bumba este incert. Va reveni în schimb golgheterul echipei, Ousmane N’Doye (8 goluri), care şi-a ispăşit suspendarea de 3 etape. Faţă de meciul jucat în urmă cu un an, la Târgu Mureş, scor 4-1, gazdele îi mai au în lot dintre jucătorii de bază pe Stăncioiu, Hanca, Bejan, N’Doye, Hora, Voiculeţ şi Bumba, în timp ce la Craiova mai activează Vătăjelu şi Izvoranu, însă primul e suspendat, iar al doilea e rezervă.

Cârţu:„Întâlnim o echipă foarte bună”

Staff-ul Ştiinţei abordează cu încredere disputa de astăzi, considerând că jucătorii sunt avertizaţi de punctele forte ale adversarului. „Este un derby între două echipe nou-promovate care au făcut o figură frumoasă în acest campionat. ASA a pierdut doar două puncte în retur, are maturitate în joc, ştie să speculeze greşelile adversarului, are mulţi jucători valoroşi şi o atmosferă bună în lot. Suntem însă încrezători că putem continua parcursul bun, am discutat cu jucătorii despre importanţa acestui meci şi dacă vom câştiga putem intra în lupta pentru locul secund” a declarat Emil Săndoi. „La Târgu Mureş jucăm cu un adversar foarte bun, o revelaţie a returului, cu o medie foarte bună de puncte pe meci. Şi noi am făcut 16 puncte în 8 meciuri, avem o medie de două puncte pe meci, medie de cupă europeană. Vrem să ne apropiem cât mai repede de acea bornă de 51 de puncte” spune şi Sorin Cârţu. Şi jucătorii par conştienţi că ASA este un adversar greu de abordat, chiar dacă în tur l-au învins cu 1-0, prin golul lui Brandan, iar după acel meci antrenorul Adrian Falub a fost demis de la ASA. Craiovenii nu se gândesc că printr-un rezultat pozitiv astăzi pot ajutra Steaua în lupta la titlu, considerând că este un meci pentru locul 2, ţinând că Universitatea are un program mult mai facil decât ASA până la finalul campionatului. „Ştim ce meci ne aşteaptă la Târgu Mureş. Nu ne va fi uşor, probabil este cea mai dificilă deplasare. Vom întâlni o echipă cu experienţă care, ca şi noi, trece printr-o perioadă bună. Ne dorim să revenim în Bănie cu punct sau, de ce nu, cu puncte. Nu ne interesează dacă prin rezultatele noastre avantajăm sau nu alte echipe, ci vrem să păstrăm seria de invincibilitate şi să urcăm cât mai mult în clasament” spune Alex Băluţă. De partea cealaltă, Liviu Ciobotariu este preocupat de recuperarea jucătorilor săi, care au avut o zi în minus de odihnă faţă de Universitatea. „Ne aşteaptă o partidă foarte grea sâmbătă, cu Craiova. Nu avem timp să ne refacem, încercăm să ne recuperăm. Craiova vine după 19 meciuri fără înfrângere. Este clar că ne gândim la titlu şi visăm la acest lucru” a declarat tehnicianul lui ASA.

Se vând biletele pentru meciul cu Dinamo

Încă de la meciul cu „U” Cluj fanii întrebau când se vor pune în vânzare biletele pentru derby-ul cu Dinamo, programat la o săptămână după Paşti, pe 19 aprilie, de la ora 17.30. De ieri de la prânz suporterii îşi pot achiziţiona deja bilete pentru acest joc, comandându- le online pe site-ul oficial al clubului sau accesând direct site-ulwww.biletecsuc.ro. Tichetul de acces va sosi acasă, iar preţurile sunt: Peluza: 5 lei, Tribuna 2: 15 lei, Tribuna 1: 20 lei, Tribuna 0: 35 lei. Încă din prima zi a fost un record de solicitări, astfel încât se preconizează deja un nou meci cu casa închisă şi cu tichetele epuizate cu câteva zile înainte.