S-a dat startul înscrierilor în “Şcoala lui Andrei”

0
137

În perioada 1 aprilie – 19 mai au loc înscrierile în Şcoala lui Andrei, o competiţie de proiecte care vizează dezvoltarea comunităţilor din România. Aceasta se adresează elevilor şi profesorilor din aproximativ 800 de şcoli generale, din zone în care compania derulează activităţi operaţionale. Cele mai bune 10 proiecte vor primi finanţare de 5.000 de Euro pentru implementare şi locuri în Tabăra din Ţara lui Andrei.

Pentru al 5-lea an consecutiv, Petrom organizează competiţia Şcoala lui Andrei, adresată elevilor şi cadrelor didactice din aproximativ 800 de şcoli generale, aflate în comunităţile în care compania derulează activităţi operaţionale. Competiţia îşi propune să dezvolte abilităţile de lucru în echipă, spiritul civic şi atitudinea pro-activă a elevilor şi să găsească în acelaşi timp soluţii sustenabile pentru dezvoltarea comunităţilor din România. Pentru a se înscrie la Şcoala lui Andrei, participanţii trebuie să îşi alcătuiască o echipă de minim 20 şi maxim 30 de elevi, aparţinând aceluiaşi ciclu de învăţământ, şi un cadru didactic. Echipele participante trebuie să propună o idee de proiect care vizează dezvoltarea comunităţii din care fac parte, cu rezultate pe termen lung. Înscrierile se fac în perioada 1 aprilie – 19 mai, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secţiunea Şcoala lui Andrei. În perioada 20 – 31 mai, proiectele vor fi evaluate de un juriu de specialitate şi votate de către susţinători online. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 3 iunie, pe site-ul competiţiei.

5.000 de euro pentru cele mai bune zece proiecte

Premiile sunt în valoare de peste 300.000 euro şi constau în: finanţare de 5.000 de euro pentru cele mai bune 10 proiecte, 400 de locuri în Tabăra din Ţara lui Andrei, sisteme multimedia pentru şcoli, tablete multifuncţionale şi laptop-uri pentru cadrele didactice coordonatoare. “În Şcoala lui Andrei privim de la an la an cum ideile elevilor sunt conturate în proiecte cu impact pozitiv asupra comunităţii lor. Şi pentru că adesea ideile mari vin de la cei mici, este de datoria noastră să îi ghidăm pe copii să-şi canalizeze energia şi resursele pentru dezvoltarea lor profesională, pentru implicarea în comunitatea din care fac parte.” a declarat Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare Petrom.

“Şcoala lui Andrei” este un proiect desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi face parte din platforma Ţara lui Andrei, un program de responsabilitate socială care încurajează interacţiunea, comunicarea, şi spiritul antreprenorial al tuturor celor care doresc sa schimbe lumea în care trăiesc. Începând din 2009, peste 25.000 de elevi şi 1.700 de profesori au învăţat despre implicarea civică în Şcoala lui Andrei. Împreună, ei au găsit peste 900 de soluţii pentru problemele comunităţii lor.

 

Ţara lui Andrei susţine proiecte inspirând comunităţile din România să intre în acţiune şi să-şi schimbe viaţa în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educaţie non-formală şi cultivarea spiritului civic. Valorile Ţarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educaţia (non-formală) şi inovaţia. Ţara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluţii, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-şi transforma iniţiativele în realitate. Cetăţenii Ţării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientaţi către soluţii.