Social Impact Award, competiţie cu premii de 5.000 de euro pentru idei de afaceri sociale, vine la Craiova!

0
77

Luni, 13 martie, începând cu ora 12.00, va avea loc la Craiova atelierul de antreprenoriat social din cadrul competiţiei internaţionale Social Impact Award 2017. Evenimentul este organizat împreună cu asociaţia studenţească ASFEEA, în sala 228 a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Social Impact Award  (1)În luna februarie s-a lansat cea de-a VI-a ediţie a Social Impact Award România, o competiţie internaţională care susţine tinerii profesionişti, studenţii şi elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii care îşi doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt aşteptaţi să aplice până pe 7 mai. Şi anul acesta participanţilor li s-au pregătit un program educaţional complex, premii în bani, spaţiu de lucru şi conectare, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete.

În perioada următoare (lunile martie şi aprilie), echipa Social Impact Award a pregătit o serie de 18 workshopuri în mai multe oraşe ale ţării. Ateliere pe subiecte precum Idea Generation, Business Modelling şi Business Processes vor fi susţinute în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Ploieşti, Iaşi, Sibiu, Craiova, Braşov şi Constanţa. „De ce antreprenoriat social? De ce Social Impact Award? Chiar funcţionează astfel de afaceri? Cum pot să devină tinerii finalişti ai SIA 2017? Pentru a oferi răspuns la aceste întrebări şi a facilita interacţiunea cu antreprenori sociali de succes, echipa SIA va ajunge în data de 13 martie la Craiova, împreună cu antreprenorul social Andrei Georgescu, de la Mesteshukar ButiQ”, precizează organizatorii.

Social Impact Award  (2)După definitivarea workshop-urilor în ţară şi primirea aplicaţiilor, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare şi incubare a ideilor pe parcursul verii alături de Youth Hub şi Incubatorul Universităţii Alternative. Pe 5 octombrie, un juriu format din experţi în antreprenoriat social va acorda trei premii de 1.500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunităţii. Câştigătorii vor primi şi burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la începutul lunii noiembrie, la Belgrad. Mai multe detalii, pe site-ul Social Impact Award.

***

Workshopul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 30 de ani, care:

  • vor să descopere cum pot câştiga în cadrul SIA unul dintre cele trei premii de 1.500 euro, mentorat, conectare, spaţiu de lucru sau şansa de a participa la SIA International Summit din Belgrad;
  • sunt în căutare de idei de proiecte prin care să creeze impact social;
  • vor să cunoască alţi tineri care au interese similare;
  • vor să descopere instrumente utile în dezvoltarea şi testarea ideilor lor.

***

Social Impact Award este o competiţie de idei de afaceri sociale şi un program educaţional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european şi nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în 18 ţări: Austria, Croaţia, Cehia, Grecia, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveţia, Georgia, Slovenia, Tunisia, Kosovo, Bosnia, Muntenegru, Ungaria şi Albania. În România, proiectul se află la a VI-a ediţie şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions şi Universitatea Alternativă. Partenerii SIA 2017 sunt Enel Romania, BCR, KMG International, EY Romania.