Kovesi, despre suplimentarea bugetului DNA: În 2015 noi am indisponibilizat 500 de milioane de euro, am cerut o sumă mică, 10 milioane de euro

0
216

Codruţa Kovesi a declarat, la postul de televiziune Digi24, că este convinsă că “Guvernul României va găsi o soluţie” pentru suplimentarea bugetului DNA, mai ales că “anul trecut DNA a indisponibilizat bunuri în valoare de 500 milioane de euro. Am cerut 10 milioane de euro, e o sumă mică”. Totodată, Laura Codruţa Kovesi a spus că lupta anticorupţie va continua şi că doreşte să îşi continue cariera în domeniul juridic.

„Rostul nostru e să ne continuăm treaba indiferent câte piedici ni se pun sau câte legi se schimbă. Îmi doresc să continui activitate pe care am început-o. Cea mai importantă realizare pe care am avut-o ca şef DNA a fost că am construit şi consolidat o echipă de procurori profesionişti care vor să schimbe această ţară. Sunt oameni cărora daca le dai o foaie alba şi le ceri să scrie ce au făcut pentru România au ce să scrie. Nu am avut niciodată planuri de a intra în politică. Nu vreau să candidez pentru funcţia de preşedinte. Planul meu vizează tot o carieră în domeniul juridic”, a declarat Codruţa Kovesi la Digi24.

Procurorul şef al DNA a vorbit şi despre propunerile legislative care ar uşura munca procurorilor şi despre partenerii instituţionali. “Noi am propus ca limita maximă prevăzută pentru acordurile de vinovăţie să fie mărită pentru a da posibilitatea procurorilor DNA să încheie mai multe acorduri de vinovăţie. Acest acord este verificat de instanţe. Ar degreva şi procurorii şi judecătorii. Partener într-o astfel de propunere ar putea fi Ministerul Justiţiei dar un partener foarte important ar fi Parlamentul. Îmi doresc să nu peticim Justiţia ci să îi oferim instrumentele de care are nevoie. Doar intervenţia societăţii civile ne-a salvat de multe ori de a ni se schimba competenţele. Sunt oameni care nu îşi doresc sa ne continuăm activitatea. Din aceştia unii care lucrează în anumite instituţii publice”, a mai precizat procurorul şef al DNA.

Întrebată ce impact a avut sloganul “Corupţia ucide” asupra procurorilor DNA, aceasta a precizat “Credem şi noi foarte mult în acest slogan pentru că vedem în activitatea noastră cât de mult influenţează corupţia viaţa de zi cu zi a cetăţeanului. Cetăţenii sunt cei care plătesc, prin preţul serviciilor sau al produselor, mita care se dă pentru anumite servicii.”