Bilanţul acţiunii pentru combaterea evaziunii fiscale în Craiova: Amenzi de peste 130.000 lei şi două societăţi închise

0
408

În urma activităţilor desfăşurate pe parcursul zilei de miercuri în Craiova, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală, oamenii legii au verificat 82 de agenţi economici, au aplicat sancţiuni în sumă de 133.000 lei, au ridicat, în vederea confiscării, bunuri pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă în valoare de 146.175 lei, precum şi numerar în sumă de 1.371 lei. În plus, două societăţi au fost închise temporar ca urmare a abaterilor constatate.

Zeci de poliţişti ai IPJ Dolj, de la investigarea fraudelor dar şi de la alte compartimente, împreună cu jandarmi ai Inspectoratului de jandarmi Judeţean Dolj şi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţionale Vamale Craiova au descins în mai multe centre comerciale din municipiu, în Piaţa Centrală, dar şi la alte societăţi comerciale unde existau suspiciuni că au loc acte de evaziune fiscală şi contrabandă. Verificările efectuate au evidenţiat practici ilegale constând, în principal, în neevidenţierea vânzărilor şi cumpărărilor de legume şi fructe, livrarea de mărfuri fără documente legale şi utilizarea de documente contabile de la firme „fantomă” ori falsificate. “În Craiova, în cadrul activităţilor desfăşurate, oamenii legii au verificat 82 de agenţi economici, iar pentru abaterile de natură contravenţională constatate au aplicat sancţiuni în sumă de 133.000 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă în valoare de 146.175 lei, precum şi numerar în suma de 1.371 lei. Ca urmare a neregulilor constatate s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de 3 luni la două societăţi comerciale. Totodată, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în trei cauze de evaziune fiscală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin. Una din societăţile închise funcţiona chiar în centrul Craiovei, lângă Universitate – magazinul de haine “This Fashion” – unde erau produse aduse din China. În plus, în complexul comercial “Marlorex”, au fost identificate două autovehicule de transport în care se aflau 4 tone de zahăr şi 3.600 de litri de ulei pentru care reprezentantul societăţii care le deţinea nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Bunurile au fost indisponibilizate, cercetările fiind continuate în comun cu Garda Financiară Dolj, pentru a stabili cu exactitate provenienţa acestora.

În zona acestor locaţii au fost constituite şi filtre rutiere, agenţii de poliţie oprind pentru verificări 656 autovehicule. Pentru abaterile constatate, 46 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.897 lei.