„Educaţia ţine de mine şi de tine”, concurs pentru liceeni şi studenţi

0
765

Elevii de liceu şi studenţii se pot înscrie până pe 24 martie a.c. la concursul „Educaţia ţine şi de mine şi de tine”, organizat de Asociaţia Română pentru Educaţia Tinerilor.

Campania are un scop dublu. Pe de o parte, îşi propune să strângă fonduri pentru proiectele educative ale dascălilor şi educatorilor, propuse pe site-ul  www.sustineducatia.ro. Pe de altă parte, doreşte să le ofere tinerilor oportunitatea de a-şi exersa calităţile de lideri şi de a afla mai multe detalii despre cum funcţionează procesul de fundraising.

Imediat după înscriere, pe 28, 29 şi 30 Martie, concurenţii vor beneficia de traininguri online, susţinute de specialişti în comunicare, management de proiect, voluntariat şi fundraising. Provocarea lansată de organizaţia „Susţin Educaţia” în licee şi facultăţi vizează exclusiv dezvoltarea educaţiei în şcolile din România.

„Elevii de liceu şi studenţii vor testa eficienţa mediului online, vor înţelege mai multe despre ce înseamnă să strângi fonduri pentru educaţie, în  România, şi vor afla lucruri interesante despre lucrul în echipă, despre cum să comunice cu publicul. Făcând aceste lucruri, ei vor fi cei care concretizează proiectele educative înscrise de dascăli pe site. Sunt câştiguri pentru ambele părţi şi este mult mai mult decât un simplu concurs cu premii.”, declară Cristiana Anca, director executiv Asociaţia Română pentru Educaţia Tinerilor (ARET) şi coordonator al Susţin Educaţia.

Competiţia propriu-zisă se va desfăşura în luna aprilie. Vor fi oferite premii atât pentru echipele câştigătoare, cât şi pentru toţi cei care finalizează proiectul ales.