Doljul a obţinut şase acreditări Erasmus + pentru unităţile de învăţământ din teritoriu

0
37

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a obținut acreditarea Erasmus în domeniul Educației Școlare (KA120-SCH). Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a anunțat recent rezultatele selecției pentru acreditările Erasmus+ în domeniile educației școlare, formării profesionale (VET), educației adulților și tineretului, pentru proiectele depuse până la termenul limită din 08 octombrie 2024.
Astfel, județul Dolj va beneficia, începând din acest an, de șase noi instituții de învățământ acreditate Erasmus+. Dintre acestea, trei acreditări sunt în domeniul Educație școlară (KA120-SCH), pentru: Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile” din Craiova. De asemenea, trei acreditări vor fi în domeniul Formare profesională (KA120-VET), pentru Colegiul Național „Elena Cuza”, Colegiul Național „Nicolae Titulescu” și Școala Profesională din  Valea Stanciului.
“Un aspect remarcabil este că Inspectoratul Școlar Județean Dolj va coordona un consorțiu format din cinci instituții școlare care nu au experiență în proiecte europene și care lucrează cu elevi din medii defavorizate. Obiectivele acestui consorțiu sunt esențiale: formarea cadrelor didactice și a elevilor în domenii precum educația digitală, integrarea curriculară, educația nonformală, diversitatea și incluziunea, precum și dezvoltarea personală. Aceste inițiative vor contribui la îmbunătățirea continuă a procesului educațional și vor crea oportunități de învățare și dezvoltare pentru toți participanții.
Acreditarea Erasmus reprezintă instrumentul prin care organizațiile și instituțiile pot participa într-un mod continuu în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, oferindu-le anual acces simplificat la finanțare în cadrul Acțiunii-cheie 1, proiecte de mobilitate.
Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că organizația aplicantă este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung. Pentru aceasta, organizația candidată elaborează un plan de punere în aplicare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, denumit Plan Erasmus, ca parte a unui efort organizațional mai amplu de a-și gândi strategic dezvoltarea”, au precizat prof. Amalia Năstase şi prof. Alexandru Liţă, inspectori pentru proiecte educaţionale în cadrul ISJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *