Workshop de videografie în contextul concursului european „Imagine Europe”

0
298

În contextul concursului european „Imagine Europe”, Asociația April Hub va organiza vineri, 15 februarie 2019, ora 19.00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” (Calea București nr. 56), workshopul intitulat „Primii pași în videografie”. „Participanții vor face primii pași în videografie. Se va vorbi despre compoziție și încadrare, lumină și sunet, dar și despre programe de editat. Apoi, cu ajutorul unui fundal chroma și a luminilor de studio, vom trece la partea practică”, a explicat Andreea Melinescu, reprezentantă a Asociației April Hub și ambasador al proiectului „Imagine Europe”.

Workshopul va fi coordonat de Marin Fagu, actor la Teatrul „Colibri”, specializat în Tehnologii Digitale în Spectacolul Contemporan, fiind creatorul video mapping-urilor din cadrul Festivalului „Puppets Occupy Street”, de la Craiova. De asemenea, a realizat numeroase dublaje pentru seriale ca: Kung Fu Panda, Sponge Bob – Pantaloni Patrați, Țestoasele Ninja și în prezent coordonează atelierul Video Blogger Colibri. Participarea la workshop este gratuită, dar necesită înscrierea la următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeavDDuHgvu4D0w-rM2DR5N6laDZy_Vd-hKRQISw-gvbqcaHg/viewform

„Imagine Europe” este un concurs de idei care invită pe toată lumea, indiferent de vârstă sau naționalitate, să își prezinte viziunea asupra Europei în 2050 printr-un text scurt și un video. Cei care doresc să participe trebuie să scrie un text de până la 500 de cuvinte pe tema „Viziunea mea despre Europa în 2050”, să înregistreze textul într-un format video de maximum 3 minute, apoi trimite textul și video-ul pe www.imagineeurope.eu/participate, până pe 28 februarie 2019. Întregul regulament se găsește pe site, la secțiunea About.

Cel puțin 5 participanți vor câștiga, fiecare, 500 de euro și vor fi invitați la un workshop internațional cu europeni ce au putere de decizie (costurile de transport și cazarea fiind acoperite). Câștigătorii vor fi desemnați prin vot public, juriu și vot online. Votul online va conta 20%, votul juriului – 40%, iar votul public va avea loc în diferite orașe ale Europei și va conta 40%.