Gala Culturii Românești, la Craiova

0
65

Uniunea Scriitorilor Europeni va organiza sâmbătă, 16 februarie 2019, începând cu ora 9.00, în sala mare a Primăriei Craiova, ediția a II-a a Galei Culturii Românești. Potrivit președintelui fondator, istoricul literar Mihai Marcu, invitați sunt peste 100 de oameni de cultură, în acest cadru urmând să se acorde mai multe premii, însoțite de diplome și plachete.

Uniunea Scriitorilor Europeni a fost fondată în anul 2012, la Craiova, ca persoană juridică de drept privat, în prezent având filiale în 17 țări europene, iar ca membri – scriitori din diverse colțuri ale mapamondului (din Germania, Franța, Spania până în Israel, în Canada și SUA). Scopul constituirii Uniunii Scriitorilor Europeni  este promovarea, cu precădere, a scriitorilor din spaţiul Uniunii Europene, prin publicarea acestora, în traducere, în toate ţările componente ale acestui spaţiu şi nu numai.

Scriitorii din ţară, dar şi de peste hotare, inclusiv elevii şi studenţii care au debutat editorial au posibilitatea să adere la această uniune. Potrivit regulamentului, autorul trebuie să aibă două cărţi editate.