Ştiinţa, victorie chinuită cu Sepsi

0
336

Universitatea Craiova – Sepsi OSK 1-0

A marcat: Gustavo 61.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 10.000.

Universitatea Craiova: Mitrovic 6 – R. Popa 6, Kelic 6, Tiago Ferreira 6 – Martic 6, Mateiu 7, Zlatinski 6, Briceag 6 – Mitriţă 5 (71 Bărbuţ) 5, Gustavo 7 (79 Burlacu) 4, Băluţă 6. Antrenor: Devis Mangia.

Sepsi OSK: Râmniceanu 5 – Dalmau 6, Viera 6, Obsivac 7, Sato 6 – Petrovikj 6, Gorrin 6 (76 Hadnagy) 6 – Oliveira 6, Tandia 6 (55 Ist. Fulop) 6, Hamed 6 – Kuku 5 (83 Al. Chiriţă). Antrenor: Eugen Neagoe.

Arbitri: Sorin Andrei Antonie 7 – Bogdan Mihai Gheorghe, Gabriel Ioan Bârjac (toţi din Bucureşti).

Observatori: Ioan Mironaş (Neamţ), Eduard Dumitrescu (Argeş).

 

La primul meci al Universităţii pe teren propriu în noul an au venit practic abonaţii, sau cam tot atâţia spectatori cât au fost la derby-ul de titlu, FCSB – CFR, deşi în Bănie a poposit „doar” Sepsi. Deşi covăsnenii se află la primul sezon în Liga I, pentru Craiova erau adevrsari obişnuiţi, ţinând cont că îi întâlnise de 3 ori într-un an, două meciuri fiind în 16-imile Cupei României. Băluţă a revenit după suspendare, iar Mangia l-a scos pe Bărbuţ din tripleta ofensivă folosită în Groapă, chiar dacă acesta marcase. Tototdată, sătul de gafele lui Calancea, antrenorul italian i-a oferit încă o şansă şi lui Mitrovic, deşi nici elveţianul nu a inspirat încredere în evoluţiile anterioare.

„Geană” Neagoe, cel cu care oltenii se mândresc că „a băgat de două ori Rapidu-n B”, s-a întors acasă cu gândul de a-şi încurca echipa de suflet, căreia, în acelaşi timp, îi urează însă să câştige titlul. Cu 10 titulari noi, jucători aduşi în iarna aceasta, Sepsi n-a acuzat deloc lipsa de omogenitate şi a funcţionat impecabil în apărare, anihilându-i total pe „poneii” lui Mangia. În primele 45 de minute, Craiova a contat doar printr-o lovitură de cap a lui Mateiu, fiind cea mai slabă repriză a alb-albaştrilor din actualul campionat. Oltenii au strâns numai o duzină de cornere, dar cum nu posedă know-how-ul CFR-ului la astfel de faze, acestea au rămas doar în statistică. Mai mult, cea mai mare ocazie a aparţinut oaspeţilor, prin Obivac, acesta având ghinionul să-l nimerească pe Mitrovic cu lovitura de cap din 6 metri.

Nici în repriza a doua nu s-au regăsit oltenii. Mitriţă, cel de 700.000 de euro plătiţi, şi Băluţă, cel de 3 milioane de euro refuzate au fost nişte anonimi, iar publicul începuse să întrebe de numele celor 9 străini titulari la Sepsi. Neagoe a împrumutat „autobaza” consăteanului Sorin Cârţu pentru a le bloca oltenilor săi şansa de a se apropia de CFR şi FCSB. Şi preţ de o oră a reuşit acest lucru mai bine ca oricine în acest sezon. Când Craiova se chinuia să găsească fisura în blocul defensiv advers, iar fanii începuseră să freamăte de nemulţumire, Gustavo a trimis un şut-centrare dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, care a ajuns în plasa lui Râmniceanu, deviată de bară. Golgheterul oltenilor le-a adus izbăbirea, dar Sepsi i-a chinuit până la final pe oamenii lui Mangia, care nu se aşteptau probabil să tremure astfel pentru cele 3 puncte.