Tenis – Fed Cup: România pierde ambele meciuri ale primei zile, în disputa cu Belgia

0
67

Echipa feminină de tenis a României este condusă cu 2-0 de Belgia, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce Sorana Cîrstea (62 WTA) a fost învinsă de Yanina Wickmayer (60 WTA) cu 6-7 (4), 7-5, 5-7, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Bucureşti, la capătul unui meci-maraton. Wickmayer s-a impus după un meci de trei ore şi 22 de minute, cu numeroase răsturnări de scor, în care Cîrstea nu a ştiut să profite de numeroasele şanse de break create.

În primul meci, Kirsten Flipkens (74 WtA) a învins-o pe Monica Niculescu (36 WTA) în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Duminică, în al treilea meci de simplu, de la ora 13,00, Niculescu o va înfrunta pe Wickmayer, iar apoi Cîrstea o va întâlni pe Flipkens, în timp ce meciul de dublu va opune perechile Irina Begu/Patricia Țig şi Elise Mertens/Maryna Zanevska.

Wickmayer are avantaj în confruntările cu Monica Niculescu, scor 3-2, după ce s-a impus cu 6-2, 6-2, în ultimul lor meci, în 2015, în sferturi la Guangzhou.

Sorana Cîrstea a câştigat singurul său meci cu Flipkens, în 2008, la Atena (ITF), în semifinale, cu 6-3, 7-5.

România şi Belgia s-au înfruntat de trei ori până acum în Cupa Federaţiei, Belgia învingând de fiecare dată: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franţa), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 şi apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia (Spania), în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a competiţiei.

Meciul cu Belgia consemnează debutul lui Ilie Năstase în postura de căpitan nejucător al echipei României.