Sentinţă definitivă! Face 14 ani de puşcărie pentru că a înjunghiat o tânără … ca să ajungă după gratii

0
84

Florian Ilie, doljeanul de 52 de ani care, în urmă cu un an, a înjunghiat-o pe angajata unui magazin din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, o tânără de 25 de ani, a obţinut ce şi-a dorit. Le declarase anchetatorilor că voia să ajungă în spatele gratiilor pentru că nu avea din ce trăi, iar acum a fost condamnat definitiv. Magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat în octombrie 2016 la o pedeapsă totală de 14 ani închisoare pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi tâlhărie calificată, iar joi, 9 februarie a.c., Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul, pedeapsa rămânând definitivă. În plus, instanţa a decis ca bărbatul să urmeze un tratament medical.

politia injunghiataJudecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, joi, 9 februarie a.c., apelul declarat de Florian Ilie, de 52 de ani, bărbatul care a înjunghiat-o, în urmă cu un an, pe vânzătoarea unui magazin din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru … 29 de lei. Doljeanul a fost condamnat, pe fond, la o pedeapsă totală de 14 ani închisoare, iar instanţa de apel a menţinut sentinţa Tribunalului Dolj şi a dispus, în plus, ca inculpatul să fie obligat şi la tratament medical: „Respinge apelul formulat de apelantul-inculpat Ilie Florian, ca nefondat. Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Desfiinţează în parte sentinţa penală, în sensul că: În baza art. 109 C.p. Dispune obligarea inculpatului Ilie Florian la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol, inclusiv pe perioada executării pedepsei în regim de detenţie. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 09 februarie 2017”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Craiova.

Înjunghiată pentru … 29 de lei

Reamintim că, luni, 29 februarie 2016, în jurul orei 8.00, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, au fost anunţaţi că Raluca Ciucă, în vârstă de 25 de ani, vânzătoare la SC Rad Mar Exim SRL Craiova, un magazin general din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost înjunghiată de o persoană necunoscută care a sustras două pachete de ţigări şi o pâine. În urma anchetei demarate de poliţişti şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, oamenii legii au stabilit că Florian Ilie, de 52 de ani, în jurul orei 7.40, a mers la magazinul alimentar aparţinând SC Rad Mar Exim SRL Craiova, situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde vânzătoare era persoana vătămată Ciucă Raluca în vârstă de 25 ani. Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de 29 lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală (flanc stâng). Tânăra a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea şi s-a deplasat în mai multe zone din Craiova, iar în jurul orelor 14.00, a mers la Secţia 1 Poliţie Craiova, unde le-a spus lucrătorilor de poliţie despre fapta comisă.

Trimis în judecată pentru tentativă de omor şi tâlhărie calificată

florian ilieTânăra a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar medicii legişti au constatat că leziunile suferite de victimă necesită 30-35 zile îngrijiri medicale şi i-au pus în primejdie viaţa, astfel că s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de omor. În timpul audierii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj inculpatul a declarat că nu are nici o sursă de venit şi a comis agresiunea asupra tinerei pentru că voia să ajungă la puşcărie. Florian Ilie a fost reţinut pentru 24 de ore, pe 29 februarie, iar pe 1 martie a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, de atunci fiind în spatele gratiilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi l-au trimis în judecată pe doljean, dosarul înregistrându-se pe 18 aprilie 2016 la Tribunalul Dolj, iar pe 5 octombrie 2016 a fost pronunţată sentinţa pe fond. Doljeanul a fost găsit vinovat de ambele infracţiuni reţinute în sarcina sa, respectiv tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, şi a fost condamnat la o pedeapsă totală de 14 ani închisoare, fiind obligat să acopere şi cheltuielile de spitalizare ale victimei, în sumă de 2.660,86 lei şi 700 de lei cheltuieli judiciare.