S-a numit noua conducere a Colegiului Naţional „Carol I”

0
335

Ieri, în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, s-a stabilit noua conducere a Colegiului Naţional „Carol I”. Conform legislaţiei, s-a stabilit formula de management, din cea veche fiind păstrat doar unul dintre directorii adjuncţi. Cadrele didactice care preiau prerogativele de conducere sunt cu state vechi în învăţământ, inclusiv în „Carol I”, având şi experienţa anilor de inspecţie.

 Săptămâna trecută, prof.  Alexandrina Thorwachter, director al Colegiului Naţional „Carol I”, şi unul dintre adjuncţii săi,   prof. Răzvan Jenaru, şi-au prezentat demisia, din motive personale. Ieri, în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, la propunerea inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, s-a stabilit noua conducere a Colegiului Naţional „Carol I”. Astfel, prof . Anca Pricină a fost numită în funcţia de director¸ prof.  Laura Crăciunoiu va fi adjunct, iar prof.  Lucian Chilom  şi-a păstrat postul de director adjunct.

Două cadre cu experienţă

Noile numite în funcţii au experienţă în domeniu şi, mai mult, chiar în cadrul instituţiei de învăţământ unde au fost desemnate în funcţii de conducere, urmând ca, în perioada imediat următoare, să-şi prezinte planul de management. „Am o experienţă în învăţământ, din 1987. Între 2003 – 2005, am fost la ISJ Dolj, ca inspector de specialitate – „limba şi literatura română ”. În 2005, am fost director adjunct al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, apoi, din 2006 până în 2009, am fost director „plin”. Am venit la ISJ, dar m-am întors, în 2010, la Şcoala „Bălcescu”, până în 2012, când am revenit, ca inspector de specialitate la ISJ Dolj, unde am activat până în 2015. Am foarte multe obiective de realizat şi cred că trebuie prezentate”, a declarat prof. Anca Pricină, care, din 2007, este şi membru în Corpul de Control al ministrului de resort. La rândul său, prof. Laura Crăciunoiu ne-a precizat: „Eu sunt şi absolventă al Colegiului „Carol I” şi, de 17 ani, sunt titulară aici, la catedra de „limba şi literatura română”. În 2009, am lucrat la ISJ Dolj, ca director de imagine sau, dacă vreţi, ca purtător de cuvânt al instituţiei. Este o onoare pentru mine şi  cred că pot duce la bun sfârşit ceea ce mi-am propus, în colaborare cu întreaga echipă managerială. ”