Aleksandar Najdanovic preşedinte Asociaţiei Studenţilor Timoceni : Înscrieţi-vă copiii la o limbă europeană !

0
95

Preşedintele AST :

„Stimaţi părinţi,  mă adresez cu această ocazie tututor părinţilor din nord-estul Serbiei,  pentru a vă face cunoscut faptul că din anul şcolar 2013-2014, conform avizului Ministerului Educaţiei  601-00-00046/2009-06 şi a protocolului semănat de la 1 martie 2012 dintre reprezentanţii permanenţi ai României şi Serbiei la UE,  puteţi opta şi înscrie alături de ceilalţi copii care s-au înscris deja, pentru învăţarea limbii române facultativ în şcolile din nord-estul Serbiei.

Pentru obţinerea acestui opţional,  trebuie să completai o cerere individuală sau colectivă pe care puteţi să o primiţi  de la  Consulatul român din Zajecar sau de la Asociaţia Ariadnae Filum din Bor,  Centrul Cultural Informativ al Românilor din Brestovac,  Asociaţia pentru Tradiţia şi Cultura Românilor Dunărea din Cladovo, Informal Group- Părinţi care vor copii lor să înveţe româneşte – Sandu Timoc sau pe site-ul asociatiastudentilortimoceni.ro. Foarte important lucru  este ca şcoala să vă înregistreze cererea, cererea înregistrată trebuie să o prezentaţi la instituţiile sus menţionate. Transmite-ţi mai departe la cei pe care-i cunoaşteţi.

Limba română este în primul rând o limbă europeană,  cunoaşterea acestei limbi va asigura dezvoltarea nord-estului Serbiei din punct de vedere social şi economic, va permite deschiderea unor noi locuri de muncă şi evitarea anului pregătitor pentru cei care vor să studieze în România”