Cum poți câștiga investind în criptomonede în 2021?

0
739

Piața criptomonedelor s-a dezvoltat într-atât de mult, încât în prezent poți câștiga investind în criptomonede, dar fără a obține dividende directe nemijlocit din această activitate. În prezent, profit generează deja și activitățile auxiliare care sunt legate într-un fel sau altul de domeniul activelor crypto. O activitate populară în acest sens este minarea de criptomonede. Această activitate poate deveni cu adevărat profitabilă în cazul în care este organizată și setată în modul corespunzător. În acest articol descriem 2 modalități de a obține bani din minerit – una cu investiții, și alta fără investiții.

Minerit tradițional

 În varianta sa tradițională, mineritul de criptomonede se bazează pe un echipament de calcul care funcționează cu scopul de a extrage noi criptomonede în cadrul sistemului de blockchain. Pentru a putea face această activitate, în mod firesc, minerul trebuie să investească în echipament – CPU, GPU, ASIC. Astfel, aceasta este o modalitate de a mina criptomonede care necesită investiții. Plus la aceasta, deseori, investițiile într-un echipament de acest tip sunt destul de mari.

Puteți începe să mineriți, dar puteți, de asemenea, să tranzacționați criptomonede dacă vizitați Bitcoin Up pentru investitori noi și profesioniști.

Deși necesită anumite investiții, această modalitate de minare prezintă și anumite avantaje prin care se justifică investițiile. Iată care sunt principalele avantaje în acest sens:

 

–          profiturile minerului sunt profiturile minerului – nu trebuie împărțite cu platforma de cloud

–          echipamentul, până la urmă, este un activ. Chiar și în condițiile în care asupra acestuia acționează factorul uzurii, echipamentul oricum poate fi vândut la o anumită etapă, iar minerul, astfel, își poate întoarce o parte din investiție.

Totodată, pe lângă avantajele descrise, mineritul tradițional prin investiția în echipament presupune și anumit dezvantaje. Mai jos prezentăm cele mai importante dezavantaje în acest sens:

 

  • odată cu creșterea valorii activelor digitale, crește și prețul echipamentelor. Astfel , în cazul unui scenariu favorabil – când piața criptografică este în creștere, iar minerul are nevoie să-și mărească capacitatea de minerit prin achiziționarea echipamentelor suplimentare, acest lucru va fi destul de costisitor.

– necesitatea unui spațiu potrivit. Ca mineritul să aducă profituri cu adevărat considerabile, ai nevoie de echipamente de performanță înaltă. Acestea nu pot fi exploatate într-un simplu apartament. Astfel, cel mai curând, vei avea nevoie să închiriezi sau să cumperi un spațiu industrial specializat.

–  instabilitatea pieței criptografice – dacă mai sus am descris un scenariu pozitivi, în care activele cresc în valoare, să nu uităm și de cealaltă parte a monedei. Activele pot scădea în valoare, ceea ce, la un anumit moment, poate transforma procesul de minerit în unul nerentabil.

–  Este necesar ca minerul să posede anumite skilluri tehnice. Pentru a seta echipamentul și sistemul de lucru ai nevoie să posezi anumite cunoștințe sau să angajezi un specialist competent în acest domeniu.

Exploatarea în cloud

O altă modalitate de a mina criptomonede, o alternativă a metodei tradiționale este cea de a face acest lucru prin intermediul unui serviciu de tip cloud. Ce reprezintă un serviciu de acest tip? Acesta îți permite să închiriezi dispozitivele prin intermediul unui sistem cloud. Astfel, nu va mai fi nevoie să investești în achiziționarea propriului echipament.

La fel ca și mineritul tradițional, mineritul Cloud presupune anumite avantaje și dezavantaje. Principalele avantaje a acestui tip de minerit sunt:

 

  •     Investiție inițială modestă. În prezent, contractele de închiriere echipamente pe cloud încep de la $100. Astfel, este destul de accesibil să închiriezi echipamente prin această modalitate.
  •     Răscumpărare rapidă a investiției – reieșind din valoarea mică a investiției, și perioada necesară pentru a recupera este una mult mai mică decât în cazul mineritului tradițional, bazat pe echipamente hardware.
  •     Nu ai nevoie de skill-uri tehnice. În cadrul serviciilor de închiriere echipamente pe cloud, în majoritatea cazurilor, se închiriază echipamente deja setate și pregătite pentru utilizarea ulterioară.

Dezavantaje:

Deși, s-ar părea că minarea pe cloud presupiune doar avantaje, există și anumit dezvantaje care fac aceastpă activitate mai puțin atractivă pentru mineri. Iată care sunt acestea:

  •     comisioane și taxe – mineritul pe cloud nu este gratuit, astfel, pe lângă taxa de chirie, platformele de acest tip pot percepe și alte plăți care acoperă anumite cheltuieli a platformei.
  •     fondurile investite sunt înghețate. Aici, spre deosebire de mineritul tradițional, investești în contract de chirie, nu în active. Dacă compania își va sista activitatea, evident, nu îți vei mai recupera investiția.

Concluzia

Într-adevăr, în prezent există mai multe modalități de a mina criptomonede. Totodată, acestea prezintă propriile avantaj eși dezvantaje, respectiv, sunt potrivite pentru diferite preferințe și necesități.