Nume noi în conducerea unor instituţii de învăţământ preuniversitar din Dolj

0
2448

În anul 2016, s-a susţinut concursul pentru ocuparea unor funcţii de conducere în instituţiile de învăţământ preuniversitar din Dolj. Pe 9 ianuarie, mandatul celor care au promovat concursul a încetat. Dintre cei 135 de directori şi 45 de adjuncţi, 25 de manageri şi şase adjuncţi şi-au pierdut funcţiile, fapt prezentat şi de noi, în data de 8 ianuarie conform datelor oferite de ISJ Dolj. Venim, acum, şi cu numele celor care vor ocupa funcţii de conducere, acolo unde s-au produs modificări.

Contractele managerilor de unități școlare din Dolj, care au susținut concurs în 2016, au expirat pe 9 ianuarie 2021. Pentru ocuparea funcțiilor vacante, procedura adoptată a fost aceea ca inspectorul școlar general să facă numiri cu avizul Consiliului de Administrație al ISJ Dolj, întrunit pe 7 ianuarie 2021. ”Ca urmare a încetării contractelor de management educațional pentru directorii și directorii adjuncți din Dolj care au susținut concurs în 2016, la unele unități școlare au fost numiți directori noi. Au fost schimbați 25 de directori și 6 directori adjuncți. Printre unitățile școlare care vor avea directori noi amintim: Colegiul ”Carol I”, Liceul Energetic, Liceul CFR, Liceul ”Tudor Arghezi”, Școala gimnazială ”Alexandru Macedonski”, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj. În județ, vor fi directori noi la unități școlare precum cele din Calafat, la liceul din Segarcea și la liceul din Filiași, dar și la câteva școli din mediul rural”, a precizat prof. Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.

Multe modificări

Sunt schimbări la conducerea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Dolj, cele mai importante fiind făcute cunoscute şi de noi. Astfel, la Colegiul Naţional “Carol I”, noul director este prof. Ion Daniel, care a fost, în perioada 2017-2018, manager la Colegiul  ”Ștefan Odobleja”. La aceeaşi instituţie s-au făcut schimbări și la directorii adjuncți: a revenit prof. Lucian Chilom, care a mai fost în echipa de conducere în urmă cu câțiva ani, lângă el fiind, pe acelaşi post, prof. Răzvan Jenaru, cel care a preluat mandatul în toamna lui 2020. Conducere nouă şi la Colegiul Economic ”Gheorghe Chițu” din Craiova. Manager la acest colegiu a fost numită Anișoara Popa, iar director adjunct este  prof. Mădălina Călinescu. Schimbări sunt și la Liceul CFR din Craiova, unde noul director este Adriana Stănoi, fost manager la această unitate școlară, în urmă cu câțiva ani. La Liceul Energetic, prof. Ion Bistriceanu i-a predat ştafeta prof.  Gabriela Achim, fost adjunct, pe postul liber venind prof. Daria Popescu. La Liceul Teoretic ”Tudor Arghezi”, noul manager este prof. Camelia Roșca, după ce prof. Lucian Săndoi s-a pensionat. La școlile gimnaziale din Craiova au rămas în general managerii de până acum. Excepție face ”Alexandru Macedonski”, unde conducerea este preluată de prof. Mihaela Stăncele. De asemenea, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj are un nou director, prof. Elena Cocoș, care vine de la Liceul “Traian Vuia” din Craiova . Și la Școala Specială Sfântul ”Mina” este director nou, funcția fiind preluată de prof. Paula Stanciu.

Grădinițe din Craiova cu noi manageri

La grădinițele din Craiova au fost operate schimbări: Grădinița “Voiniceii”, unde noul manager este Mihaela Sfetcu; Grădinița cu Program Prelungit ”Sfânta Ana”, pe funcţie fiind numită Iordana Constantinescu; Grădinița cu Program prelungit ”Pinocchio” – Alina Hoancă;  Grădinița cu Program Prelungit ”Castelul Fermecat” – Cristina-Popa Cotora.

Schimbări şi în judeţ

Și în județ sunt multe școli la care s-au schimbat directorii. De exemplu, la Calafat, la Liceul Tehnologic ”Ștefan Milcu”, manager numit este Gabriel Nacu, iar la Școala Gimnazială ”Constantin Gerotă” din acelaşi municipiu conducerea este preluată de Dana-Maria Nicolae. De asemenea, în Băilești sunt schimbări: la Liceul Tehnologic ”Ștefan Anghel” manager a fost numită Mădălina Dobrogeanu. Și la Dăbuleni este un manager nou. Schimbarea a fost făcută la Școala Gimnazială nr. 1, conducerea fiind preluată de Anișoara Spiridon. La Liceul ”Dimitrie Filișanu” din Filiaşi, noul director este Claudiu Viorel Ciucă, iar adjunct este Alexandru Mătușe. În Segarcea, la Liceul ”Horia Vintilă” noul director este Lorena Camelia Bucă, iar adjunct – Mariana Mazilu. Schimbări au fost și la școli din mediul rural, cum ar fi liceul din Valea Stanciului, Școala Terpezița, Școala Predești sau la Școala Coșoveni. Directorii numiți în funcție au primit mandat până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar în curs, 2020-2021, respectiv până la 31 august 2021.