Primarul Botoșaniului: Premiul „Eminescu” este cel mai râvnit premiu care se poate acorda în domeniu

0
119

Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia, care se acordă, pe 15 ianuarie, la Botoşani, este de departe cel mai important premiu de poezie din România, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.

Potrivit acestuia, alături de trofeu, laureatul ediţiei din 2019 a Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia va intra în posesia unui premiu în valoare netă de 35.000 de lei.

“Cred că 15 ianuarie nu înseamnă mult doar pentru Botoşani, ci înseamnă mult pentru România, pentru că Eminescu este unic. De departe ceea ce se oferă la Botoşani şi noi suntem satisfăcuţi şi mândri că acest lucru se întâmplă la Botoşani, este de departe cel mai râvnit premiu care se poate acorda în acest domeniu. Suma netă pe care o primeşte câştigătorul este de 35.000 de lei, ceea ce înseamnă mult, dar este important pentru că noi premiem întreaga activitate a poetului respectiv”, a afirmat Flutur.

Laureatul Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia va primi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, care va avea loc pe 15 ianuarie, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Pentru acest premiu au fost nominalizaţi poeţii Matei Vişniec, Constantin Abăluţă, Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop şi Liviu Ioan Stoiciu. (Sursa: Agerpres)