Lionel Messi a primit pentru a 5-a oară “Balonul de Aur”

0
338

Aşa cum se aştepta toată lumea, argentinianul Lionel Messi a primit “Balonul de Aur” pentru 2015, trofeu acordat celui mai bun fotbalist din lume. Este a cincea oară când jucătorul Barcelonei primeşte această distincţie, un record.

Messi i-a devansat pe brazilianul Neymar (tot de la FC Barcelona) şi portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Ultimele opt ediţii ale Balonului de Aur au fost câştigate de Messi (cinci) şi Ronaldo (trei). Anul trecut, trofeul a fost obţinut de Ronaldo. Messi a mai câştigat Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011 şi 2012.Trofeul a fost înmânat de fostul internaţional brazilian Kaka. În 2015, Messi a câştigat Liga Campionilor, campionatul Spaniei şi Cupa Regelui, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor.

“Este un moment important în cariera mea. Am visat la acest moment de când eram copil! Vreau să le mulţumesc colegilor, fără ei nu aş fi câştigat nimic şi vreau să mulţumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat”, a declarat Messi în momentul decernării.

Opt jucători din campionatul Spaniei figurează în cea mai bună echipă a anului 2015, anunţată, luni, la gala Zurich de la FIFA şi desemnată după voturile a 25.000 de jucători din 70 de ţări din întreaga lume.

Portar: Manuel Neuer (Germania/FC Bayern Munchen)

Fundaşi: Thiago Silva (Paris Saint-Germain/Brazilia), Marcelo (Real Madrid/Brazilia), Sergio Ramos (Real Madrid/Spania), Dani Alves (FC Barcelona/Brazilia)

Mijlocaşi: Andrés Iniesta (Spania/FC Barcelona), Luka Modrici (Croaţia/Real Madrid), Paul Pogba (Franţa/Juventus)

Atacanţi: Neymar (Brazilia/FC Barcelona), Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid).

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Luis Enrique, în vârstă de 45 de ani, a fost desemnat antrenorul anului 2015, luni, la gala FIFA de la Zurich. Luis Enrique (FC Barcelona) i-a învins pe Josep Guardiola (Bayern Munchen) şi argentinianul Jorge Sampaoli (naţionala Chile). Enrique şi Guardiola nu au participat la gala de la Zurich, astfel că premiul tehnicianului FC Barcelona a fost luat de secretarul tehnic al grupării catalane, Robert Fernandez. Luis Enrique a câştigat cu FC Barcelona în 2015 Liga Campionilor, campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei şi Campionatul Mondial al cluburilor.