Administratorul public al judeţului Dolj, Alin Mitrică: „Persoanele care capătă competenţe în atragerea fondurilor europene sunt tentate să plece în mediul privat”

0
299

În ultimii ani Consiliul Judeţean Dolj a excelat în domeniul accesării fondurilor europene. La acest capitol face în continuare performanţă. Dar este tot mai greu să continui să fi în vârf atunci când nu dispui de personalul necesar, şi colac peste pupăză acesta mai este şi plătit cu bani puţini. Administratorul public al judeţului Dolj, Alin Mitrică, spune că în sectorul proiectelor europene ar mai fi nevoie de oameni şi de o salarizare potrivită, şi speră ca noul guvern să vină cu soluţii în acest sens. 

Maşinile vor fi controlate în trafic, până pe 20 ianuarie

Consiliului Judeţean Dolj are un personal de 142 de persoane în condiţiile în care acesta ar putea să ajungă până la 200. Administratorul public al judeţului Dolj, Alin Mitrică, în atribuţiile căruia intră acest segment a declarat că nimeni în acestă instituţie nu s-a hazardat, iar politica salarială şi de personal a fost foarte bine gândită, dar asta nu înseamnă că nu sunt probleme, care apar cel mai des în sectorul accesării de fonduri europene, unde ar mai fi nevoie de oameni, şi mai mult decât atât ar fi nevoie ca cei existenţi să fie mai bine plătiţi, pentru că este tot mai greu să îi convingi să lucreze pentru stat, când la privat sunt mult mai bine remuneraţi. “La nivelul Consiliului Judeţean Dolj şi în vechea guvernare am drămuit şi am gândit foarte bine politica salarială. Nu ne-am hazardat să facem angajări după bunul plac sau după criterii politice. În momentul de faţă avem un personal de 142 de oameni, deşi posibilităţile noaste pot ajunge până la 200 de persoane. Problemele care apar sunt în sectorul celor care se ocupă de proiecte europene, acolo unde nici salarizarea şi nici numărul lor nu este foarte potrivit pentru dimensiunea activităţii Consiliului Judeţean Dolj. Sperăm ca politica în domeniul salarial la nivel guvernamental să înregistreze anumite modificări, pentru că altfel există o fluctuaţie în zona administrativă iar persoanele care capătă anumite competenţe în atragerea fondurilor europene sunt tentate să plece în mediul privat, acolo unde salarizarea este mult mai bună”, a declarat administratorul public al judeţului Dolj, Alin Mitrică.

Policlinicadin Cartierul Catargiu scoasă la concesiune

Alin Mitrică a mai anunţat faptul că au fost trimise anunţuri pentru concesiunea policlinicii din Cartierul Catargiu, şi se aşteaptă ca la licitaţie să se înscrie cât mai multe firme din domeniul medical, pentru a se crea o competiţie reală, iar preţul obşinut să fie cel mai avantajos pentru Consiliul Judeţean Dolj: “Am trimis anunţuri pentru concesiunea policlinici din Cartierul Catargiu şi sperăm ca firmele interesate în domeniul medical să vină într-un număr cât mai mare, să existe o competiţie reală şi să ajungem la o sumă care să fie bună atât pentru bugetul Consiliului Judeţean, dar mai ales să practicăm în acest cartier deosebit de important acele servicii medicale de utilitate publică pe care le dorim cu toţii. Cred că acest cartier avea nevoie de un asemenea centru medical care să vizeze problemele din acea zonă”.