AJF Dolj – în aer, pe Neagoe îl doare-n Pălărie!

0
161

15 ianuarie se anunţă a fi ziua apocalipsei în fotbalul doljean

Marian Pălărie, membru în Comitetul Executiv al FRF şi preşedintele clubului de fotbal feminin Sporting Craiova, a readus în prim-plan scandalul legat de conducerea AJF Dolj. Pălărie a reafirmat faptul că FRF a somat AJF Dolj să organizeze Adunare Generală pentru noi alegeri pentru funcţiile de conducere, în caz contrar urmând ca forul din Gheorghe Doja să fie dezafiliat. Motivaţia ţine de o hotărâre judecătorească care anulează alegerile de acum doi ani.  Conform regulamentului, Biroul Executiv al AJF Dolj ar trebui să convoace Adunarea Generală, numai că hotărârea judecătorească anulează toate deciziile luate în urma alegerilor de acum doi ani, deci şi constituirea Biroului Executiv.  Într-o emisiune la postul 3TV, Pălărie a preconizat prăbuşirea lui Nicu Neagoe şi a AJF Dolj în perioada următoare. „În cazul în care nu va fi convocată Adunare Generală până la 15 ianuarie, AJF Dolj va fi dezafiliată. Cei de la AJF nu ştiu probabil pentru că au scos faxul din priză. Până la 31 decembrie toate AJF-urile din ţară trebuiau să convoace Adunare Generală Extraordinară pentru modificarea statutului după normele UEFA, altfel riscă dezafilierea. AJF Dolj are de plată 450 de milioane lei vechi la FRF pentru amenzile primite. În caz de neplată riscă dezafilierea” a spus Marian Pălărie, care însă nu a lămurit pe deplin problema organizării de noi alegeri: „E o situaţie dificilă pentru că nu mai există Birou Executiv care să convoace alegerile. Judecătoria a anulat alegerile de acum doi ani şi toate hotărârile luate în urma acestora, inclusiv constituirea Biroului Executiv. Aşa că trebuie găsită o variantă pentru organizarea de alegeri. După părerea mea, Nicu Neagoe, fiind suspendat de FRF, nu mai poate candida“. Pălărie a fost completat de Silviu Bogdan, un alt contestatar al lui Neagoe, care vine cu alternativa în cazul în care AJF va fi dezafiliată: „Dacă ajungem la excludere vom face o altă Asociaţie de Fotbal“.

Adrian Stângaciu: „FRF nu poate organiza alegeri pentru AJF Dolj”

Adrian Stângaciu, directorul departamentului juridic al FRF, a fost solicitat să lămurească problema AJF Dolj, precizând că FRF poate sancţiona forul judeţean, însă nu se poate amesteca în reorganizarea acestuia. „La AJF Dolj nu există un preşedinte ales valabil, în momentul de faţă trebuie organizată o nouă Adunare Generală, aceasta urmând să fie convocată de Biroul Executiv. Cluburile pot uza de procedura solicitării organizării unei Adunari Generale, dar Biroul Executiv e obligat să ia această decizie. Preşedintele AJF Dolj e suspendat în ceea ce priveşte relaţiile cu FRF, dar FRF nu-l poate suspenda din funcţia în care a fost ales de o Adunare Generală. Federaţia poate impune sancţiuni AJF Dolj, dar Federaţia nu poate organiza alegeri pentru AJF Dolj. Dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de statutul AJF Dolj, Neagoe poate participa la noi alegeri“.

Cluburile se tem să nu piardă banii investiţi

Primarul comunei Işalniţa, Eugen Bălan, crede că dezafilierea AJF Dolj ar fi mai gravă decât situaţia Universităţii Craiova şi se teme pentru investiţia instituţiei sale în echipa locală. „Pentru mine ar fi o problemă gravă dacă s-ar ajunge la dezafilierea AJF Dolj. Am investit bani în baza sportivă, în echipă. Oricum e o situaţie neplăcută, acum nu mai e vorba de o echipă, ca în cazul Universităţii, ci de 100 de echipe, campionate întregi riscă dezafilierea. Pe mine mă interesează ca acest AJF să nu se dezafilieze, avem trei echipe: copii, juniori şi seniori. Ar fi o chestie extraordinar de gravă, care nu cred că s-a întâmplat în România până acum“ a spus Eugen Bălan la 3TV. În contrapartidă, reprezentantul echipei FC Podari, Aurel Gheorghiţă, fiul primarului din Podari, i-a cerut public lui Neagoe să renunţe la funcţie, deoarece pune în pericol investiţiile echipelor angajate în campionatele judeţene: „Dacă ţine la fotbalul doljean, aşa cum pretinde, domnul Neagoe trebuie să să dea la o parte. Acum nu mai e vorba de cine e preşedinte la AJF, ci e problema echipelor care au investit şi riscă să nu ajungă la baraj. La noi sunt sponsori, avem un buget măricel, au venit oameni către noi să susţină echipa în încercarea de promovare. Dacă noi vom câştiga campionatul, dar nu vom putea ajunge la barajul interjudeţean din alte motive, cum ar fi dezafilierea AJF-ului, atunci ne vom adresa pe cale civilă pentru a recupera banii care i-am cheltuit la club“.