Juveţii jupuiră porcul şi plecară în vacanţă

0
296

La nici 24 de ore de când a încheiat oficial turul Ligii I, Universitatea Craiova a organizat sărbătoarea de final de an

Parcursul bun din campionat, cu 11 meciuri la rând fără eşec, în care au adunat nu mai puţin de 27 de puncte, a fost sărbătorit de alb-albaştri la nici 24 de ore după egalul de la Cluj, care a încheiat turul. Jucătorii şi staff-ul Ştiinţei au asistat la sacrificarea porcului, pe care s-au „năpustit” apoi să-l jupoaie de şoric, cei mai curioşi să guste tradiţionala delicatesă fiind străinii, în special Acka şi Kay. Într-un ambient propice pentru o astfel de sărbătoare, la un local de la marginea Craiovei, alb-albaştrii au degustat mai întâi un viţel rumenit, care se perpelea de ceva vreme la proţap. Juveţii n-au întârziat prea mult la petrecere, dar distracţia a fost la ea acasă, pe ritmurile melodiilor lui Tudor Gheorghe şi a imnului „Cântec pentru Oltenia”, interpretat cu real succes şi de Bogdan Vătăjelu, unul dintre oltenii din lot. Cei doi antrenori care au dus Craiova de la 2 puncte şi ultimul loc la 29 de puncte şi poziţia a şasea, Sorin Cârţu şi Emil Săndoi, au fost ridicaţi pe braţe de elevii lor, care le-au mulţumit pentru resuscitarea produsă. La petrecere au participat aproape toţi componenţii Craiovei Maxima, unii dintre ei venind direct de la premierea FRF organizată la Bucureşti pentru generaţia  tricoloră care a participat la Euro ’84. Unul dintre „maximi”, Nicolae Tilihoi, a fost celebrat cu o zi mai devreme cu ocazia aniversării a 58 de ani, fostul stoper al Ştiinţei şi al naţioalei declarând: „Sunt super-mulţumit de evoluţia băieţilor, de ascensiunea fulminantă pe care au avut-o în clasament. După perioada de pregătire sunt convins că îşi vor încărca bateriile şi vor sta şi mai bine la capitolul fizic. Se vede că viitorul sună bine şi ţinând cont de ultimele evoluţii ştiu că echipa va termina pe podium în acest sezon. Îmi doresc să facem o echipă mai bună decât Craiova Maxima, cu rezultate şi performanţe şi mai mari”.

Dintre jucători, n-au fost prezenţi Brac, Achim, Nuno Rocha, Târnăcop, Madson, Bancu, Bawab şi Curelea, majoritatea intraţi în vacanţă mai devreme din cauza accidentărilor. Craiovenii se vor bucura de aproape o lună de vacanţă, reunirea lotului fiind programată pe 5 ianuarie, după care vor urma două stagii de pregătire în Antalya.

Brandan: „Unitatea echipei a contat mult”

Căpitanul Pablo Brandan s-a declarat bucuros de alegerea făcută după startul sezonului, de a veni în Bănie: „A fost o soluţie potrivită pentru mine Universitatea Craiova. Suntem revelaţia campionatului, după un tur dificil. Sunt fericit, ne bucurăm că sunt 11 etape de când nu am pierdut. Eu şi colegii mei ne-am sacrificat, am muncit mult, iar unitatea echipei a contat enorm. Suntem pe drumul cel bun şi sperăm să continuăm tot aşa şi în retur. Ne gândim la Liga Europa. Singurul regret este că am rămas în afara Cupei României, o competiţie frumoasă, pe care eu am câştigat-o“.  „Noi nu ne-am fixat obiective atât de îndrăzneţe precum Liga Europa, dar dacă ajungem acolo nu ne vom da la o parte în nici un caz. Nici cu Urziceniul nu ne-am propus câştigarea titlului, dar dacă am terminat pe locul 1 ce era să facem? Băieţii merită această sărbătoare, au muncit mult şi cu folos” a spus managerul general al clubului, Felix Grigore. Mijlocaşul Alexandru Mateiu spune că se simte foarte bine printre olteni. „Îmi place la Craiova, este un loc în care fotbalul este devorat şi într-adevăr e frumos fotbalul când eşti imbatabil de 11 meciuri. Suntem bine şi sperăm să urcăm şi mai sus în clasament în partea a doua a sezonului“. Portarul Cristian Bălgrădean le-a mulţumit fanilor pentru sprijinul acordat de la venirea sa în Bănie: „Vreau să le mulţumesc suporterilor, pentru că au fost din nou senzaţionali, au venit după noi până la Cluj şi avem cea mai mare medie de fani la meciurile de acasă. Le urez sărbători fericite şi multă sănătate“.