Rădoi: “Meciul cu Islanda va fi ca unul de box, sperăm că vom rămâne în picioare”

0
338

Mirel Rădoi a susţinut conferinţa de presă dinaintea meciului cu Islanda, de joi, ora 21.45, din Ghencea, penultimul din preliminariile CM 2022. Despre jocul cu nordicii, Rădoi a spus:

“Noi avem mult mai multe lucruri de pierdut decât Islanda. Asta ar trebui să conteze pentru a termina campania pe locul 2. Islanda poate fi periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la U21, va veni să joace ca și cum nu va avea nimic de pierdut. Nu înseamnă că nu suntem pregătiți. Arătăm mult mai bine acum decât am arătat în barajul cu Islanda din 2020. Meciul de baraj a fost unul decisiv, în care nu ne putea ajuta nimeni. Acum mai avem totuși o partidă, ne pot ajuta celelalte rezultate.   Islanda are șanse teoretice la locul 2. Noul selecționer al lor are același stil pe care l-a avut și la U21, unul mult diferit față de echipa pe care am întâlnit-o în barajul pentru EURO: dinamic, cu posesie prelungită. Sunt principii bune pentru fotbalul islandez, e clar că echipa se modifică ca structură, ca principii de joc. Ar trebui să ne avantajeze acest joc, va fi ca unul de box, sperăm că vom rămâne în picioare până la sfârșit. Vom avea grijă în aceste zile ca jucătorii să-și dea seama că avem altă partidă față de cea din tur, sper să începem mai bine ca atunci. Am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva. Ce ne face să credem că vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup a rămas aceeași în ultimele partide. Înseamnă că grupul devine unul foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 2-3 jucători. Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători”

Rădoi a avut o poziţie corectă faţă de restricţiile absurde privind accesul fanilor pe stadioane: “Mi se pare incredibil: ne vaccinăm ca să putem merge la mall în spațiu închis, dar nu suntem primiți pe stadioane, în spațiu deschis. Cred că cea mai bună campanie pentru vaccinare era ca oamenii să vină la acest meci. Nu înseamnă că eu sunt pentru vaccinare sau împotrivă, fiecare e liber să facă ce vrea. Oamenii normali aveau nevoie să poată fi prezenți la un asemenea eveniment sportiv. Logic era ca echipa națională să dispute acest meci cu spectatori în tribune”.