Capul Verde, decisiv în Copou

0
190

CSM Iaşi – Universitatea Craiova 1-3

A marcat: Bole 82 / Nuno Rocha 3, 33, Târnăcop 78.

Stadion: „Emil Alexandrescu”, spectatori: 2.000

CSMS Iaşi: Caparco 5 – Voicu 6, Plămadă 5, Munteanu 5, Bădic 5 – Ciucur 5, Creţu 6, Bosoi 5 (68 Novac) 6, Olah 6 –  Bole 7, Dobre 6 (79 Crengăniş). Antrenor: Nicolo Napoli.

Universitatea: Bălgrădean 6 – Achim 5, Acka 6, Frăsinescu 7, Vătăjelu 7 – Mateiu 7 (89 Ferfelea), Madson 7 – Bawab 7 (86 Cârstea), Băluţă 6 (71 Ivan) 6, Târnăcop 8 – Nuno Rocha 8.. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi

Capverdezul Nuno Rocha a reuşit o dublă decisivă pentru victoria Craiovei în faţa echipei lui Nicolo Napoli

În Copou, Craiova n-a avut nevoie de o periodă de tatonare pentru a penaliza o echipă gazdă modestă, cât şi decimată de accidentări, dar care nu se vedea out-sider, în viziunea lui Nicolo Napoli. După ce compatriotul acestuia şi golgheterul Mondialului din 1990, Salvatore „Toto” Schilacci, a dat lovitura de start, Târnăcop şi Nuno Rocha au exersat pentru faza din care au realizat deschiderea scorului. În minutul 3, jucătorul din Capul Verde a pus capul în 6 metri la centrarea din stânga, profitând de pasivitatea stoperilor şi portarului gazdelor. Craiovenii i-au invitat pe oamenii lui Napoli la joc, iar Dobre a acceptat-o, însă lovitura sa de cap a nimerit transversala. Pe fondul unei dispute confuze, accentuată şi de terenul prost, Universitatea a jucat la siguranţă, însă trează la orice şansă oferită de moldoveni. Şi aceasta a apărut după prima jumătate de oră, tot pentru Nuno Rocha, care de la 16 metri l-a avut la cherem pe Caparco şi l-a învins cu un trasor expediat la nivelul gazonului.

În partea secundă, Craiova s-a adăpostit în propria jumătate, înţelegând că fără spaţii gazdele nu au posibilităţile de a ajunge la poarta lui Bălgrădean. Pe contră, Băluţă l-a servit pe Târnăcop cu poarta goală, dar acesta n-a alunecat spre golul al treilea. Avea să-l înscrie puţin mai târziu, când a primit o minge în stânga şi cu ajutorul unei devieri l-a învins pe Caparco. Diferenţa a fost redusă de maghiarul Bole, care a scăpat singur cu Bălgrădean şi l-a executat, oferind speranţe în tribune pentru o revenire spectaculoasă. Aceasta nu avea cum să vină, ieşenii nemaiajungând până la final în careul Craiovei. Trupa lui Cârţu şi Săndoi ajunge la al zecelea meci fără înfrângere şi este pe locul 7 ăn campionat înaintea unei „duble” pe teren propriu, cu Rapid şi Ceahlăul.